PSM Puji Prestasi Atlet Sepak Takraw Wanita Di Sukma - Sukan | mStar

PSM Puji Prestasi Atlet Sepak Takraw Wanita Di Sukma

KUANTAN: Persatuan Sepak Takraw Malaysia (PSM) memuji prestasi baik yang ditunjukkan skuad sepak takraw wanita sepanjang temasya Sukan Malaysia (Sukma) ke-15 di sini.

Presidennya Datuk Ahmad Ismail berkata beliau terkejut dengan kemahiran yang dipamer mereka khususnya daripada pelajar sekolah yang mempunyai bakat besar untuk diketengahkan ke peringkat lebih tinggi.

"PSM akan mempertimbangkan untuk memberi peluang kepada mereka yang cemerlang di Sukma untuk diserapkan ke dalam skuad elit B negara.

"Saya akui bahawa sukan sepak takraw wanita negara masih baru dan kita amat memerlukan bakat-bakat muda yang berkebolehan bagi mengisi kekosongan skuad kebangsaan," katanya.

Ahmad turut mengucapkan tahniah kepada skuad sepak takraw wanita Terengganu dan Perak yang masing-masing meraih emas bagi acara antara regu wanita (Berdua) dan acara antara regu wanita (Bertiga).

"Kejayaan ini adalah hasil usaha persatuan sepak takraw peringkat negeri sendiri dan saya rasa bangga kerana mereka telah bersungguh-sungguh bukan hanya untuk memburu pingat emas di Sukma sebaliknya membawa perjuangan yang lebih besar iaitu menaik taraf pembangunan sukan sepak takraw di negara ini," katanya.

Beliau juga memuji Persatuan Sepak Takraw Pahang sebagai tuan rumah Sukma edisi ini kerana telah berjaya menganjurkan pertandingan yang bermutu.

"Saya harap lebih banyak pemain baru yang berbakat lahir dari Sukma edisi Pahang ini," katanya.- BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

QPR Ikat Taarabt Tiga Tahun

Artikel Berkaitan

Klik

default image

UMP terajui usaha perkasa TVET di negara ini

SELEPAS 17 tahun ditubuhkan, Universiti Malaysia Pahang (UMP) kini merupakan salah satu universiti utama di negara ini yang menawarkan Program Pendidikan Teknikal dan Latihan Vokasional (TVET) di peringkat tinggi.

default image

Subsidi untuk rakyat hidup selesa, ketahui fakta penting mengenai inisiatif ini

KOS sara hidup semakin meningkat dan kerajaan prihatin untuk mengurangkan beban rakyat.

default image

Pelan Pembangunan KL... inilah harapan warga kota

INFRASTRUKTUR dan pengurusan bandar yang lebih baik merupakan perkara teratas dalam senarai Pelan Struktur Kuala Lumpur 2040 (PSKL) yang ingini penduduk Kuala Lumpur.

default image

CPA Australia platform berkualiti, pantas capai kelayakan perakaunan diiktiraf global

JIKA anda mempunyai kelayakan yang sewajarnya dalam industri perakaunan, perbankan dan kewangan, ia boleh memberikan prospek kerja dan kepelbagaian projek kepada anda.

default image

Jom bantu bayar balik pinjaman PTPTN pekerja! Pelepasan cukai antara 7 kelebihan untuk dinikmati majikan

HUBUNGAN majikan dan pekerja ibarat irama dan lagu, kedua-duanya saling memerlukan antara satu sama lain demi kelangsungan operasi syarikat.

Artikel Lain