Ancelotti Ingin Terus Kekal Di London

PENGURUS Chelsea yang dipecat, Carlo Ancelotti, membuat keputusan untuk terus bermastautin di London lalu memberi indikasi bahawa beliau mungkin akan menerima tawaran baru tidak lama lagi.

Khabar angin bertiup kencang menyatakan bahawa sebuah lagi kelab dari London, iaitu Queens Park Rangers, yang baru sahaja dinaikkan ke Liga Perdana kemungkinan menawarkan jawatan pengurus kepada Ancelotti.

Bagaimanapun di Itali, kelab Roma disebut-sebut turut berusaha untuk memikatnya. Namun Ancelotti menegaskan bahawa beliau lebih selesa untuk terus tinggal di London buat masa sekarang.

Apabila ditanya dalam satu temuramah oleh stesen TV Italy, Sky Sports 24 tentang kemungkinan beliau kembali ke Siri A, bekas pengurus AC Milan itu berkata: "Buat masa ini saya langsung tidak membuat sebarang hubungan dengan kelab dari Itali. Saya masih ada beberapa urusan pentadbiran berkaitan kontrak yang perlu diselesaikan dengan Chelsea."

"Perancangan saya buat masa ini adalah untuk terus tinggal di England. Saya telah menghabiskan dua musim yang sangat bermakna di sini dan saya merasakan seronok untuk terus kekal di sini. Malah saya tidak dalam keadaan tergesa-gesa untuk mencari jalan penyelesaian baru (berhubung kerjayanya)," ujar Ancelotti lagi.

Ancelotti juga menjelaskan, sejak tahun 1995 sehingga sekarang, beliau hanya berpeluang memperolehi rehat yang singkat dari bolasepak, kerana beliau sentiasa melatih pasukan.

"Mungkin saya mahu berehat sedikit dan berkunjung ke St Petersburg untuk menziarahi jurulatih Zenit, Luciano Spalletti," kata Ancelotti. Spalletti adalah kawan laman Ancelotti.

Ancelotti berjaya membimbang skuad Chelsea mencapai kejayaan berganda pada musim pertamanya di Stamford Bridge, tetapi malangnya telah dipecat sebaik sahaja wisel penamat musim berbunyi.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Laksana tanggungjawab perangi Covid-19, sumbangan mega Petronas saat krisis tiada sempadan – “Diharapkan Malaysia lebih kuat dan utuh di masa depan”

DENGAN keadaan yang tidak menentu ketika ini akibat pandemik Covid-19, terdapat keperluan bagi negara untuk bersama-sama menangani penularan wabak itu.

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Check-out seleksi menyegarkan, menambah nikmatnya tradisi iftar... Kombo Cool Kathira, Cool Bandung memang berbaloi!

COOLBLOG Tradisi Cool Ramadan tampil dengan seleksi minuman Cool Kathira dan Cool Bandung.

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Artikel Lain