TCT Pilih Chiang Rai Untuk Latihan Hadapi LTdL

KUALA TERENGGANU: Pasukan lumba basikal profesional Terengganu, Terengganu Pro-Asia Cycling (TCT) memilih sempadan Thailand-Kemboja, Chiang Rai untuk latihan fasa ketiga bagi persiapan menghadapi Le Tour de Langkawi (LTdL) Januari ini.

Penolong jurulatih TCT Syed Husaini Syed Mazlan berkata pasukan yang terdiri daripada 12 pelumba termasuk tiga pelumba import, kini sudah menjalani latihan di sana sejak 19 Disember lepas.

"Sembilan pelumba dari Terengganu itu akan menyertai tiga pelumba import mulai 30 Dis ini," katanya ketika dihubungi Bernama di sini, Isnin.

Syed Husaini berkata tiga pelumba import itu ialah Shinichi Fukushima yang turut bertindak sebagai jurulatih, Motoi Nara kedua-duanya dari Jepun dan Phuchong Udomsin dari Thailand.

Sembilan pelumba tempatan terdiri daripada Anuar Manan, Mohd Harrif Salleh, Mohd Shahrul Mat Amin, Yusrizal Usoff, Mohammad Saufi Mat Senan, Mohamad Faiz Sharifuddin Abd Kadir, Mohd Shobry Abdullah, Mohd Nor Umardi Rosdi dan Nur Amirull Fakhruddin Mazuki.

Syed Husaini berkata latihan fasa keempat dan terakhir sebelum menyertai LTdL, akan bermula 23 Januari hingga 1 Februari 2011, semua pelumba TCT termasuk pelumba import akan menjalani latihan di sini.

Katanya latihan terakhir lebih fokus kepada kayuhan, mental, kerjasama berpasukan dan lain-lain bagi memastikan TCT benar-benar bersedia menghadapi kejohanan berprestij itu.

"Saya cukup berpuashati kerana pelumba-pelumba telah menunjukkan semangat berpasukan yang sangat baik," katanya.

Syed Husaini berkata TCT berazam akan mempamerkan aksi terbaik di kejohanan LTdL yang bakal disertai 10 pasukan pro-benua itu.- BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Check-out seleksi menyegarkan, menambah nikmatnya tradisi iftar... Kombo Cool Kathira, Cool Bandung memang berbaloi!

COOLBLOG Tradisi Cool Ramadan tampil dengan seleksi minuman Cool Kathira dan Cool Bandung.

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Laksana tanggungjawab perangi Covid-19, sumbangan mega Petronas saat krisis tiada sempadan – “Diharapkan Malaysia lebih kuat dan utuh di masa depan”

DENGAN keadaan yang tidak menentu ketika ini akibat pandemik Covid-19, terdapat keperluan bagi negara untuk bersama-sama menangani penularan wabak itu.

Artikel Lain