suria

“Nilai maruah dan kekecewaan saya tidak diukur dengan baucar” - Sharifah Zarina padam video luahan tak puas hati layanan ‘kafe hipster’

Video Zarina dan Athalia meluahkan rasa kurang senang terhadap layanan sebuah restoran menjadi tular.

SUSULAN video Sharifah Zarina dan anak perempuannya, Athalia Deena Buswani meluahkan rasa kurang senang terhadap layanan sebuah restoran tular di laman sosial, penyanyi itu tampil menjelaskan perkara sebenar.

Zarina, 39, berkata biarpun pihak restoran tersebut sudah memohon maaf di ruang komen video perkongsiannya itu namun dia terkilan dengan tindakan mereka menawarkan baucar yang dianggap sebagai 'ganti rugi'.

ARTIKEL BERKAITAN: Sharifah Zarina mimpi hari kiamat, mohon maaf jika ada tersinggung hati

Menurut Zarina, dia bukannya tidak bersyukur tetapi beranggapan permohonan maaf dan menghormatinya sebagai pelanggan sudah cukup memandai.

Sharifah Zarina memuat naik penjelasan yang panjang di Instagram.

"Pihak restoran ada meminta maaf di ruangan komen video saya. Terima kasih saya ucapkan. Tetapi, dengan menyatakan mereka hendak memberi voucher, saya agak terkilan.

"Kerana saya rasa tidak perlu sehingga hendak memberi voucher sebagai 'ganti rugi', walaupun mungkin itu procedure daripada pihak restoran.

"Bukan saya tidak bersyukur, tetapi memadailah dengan meminta maaf dan hormati saya sebagai pelanggan yang pada awalnya datang ke restoran mereka dengan cara baik," kata Sharifah Zarina.

Nilai maruah dan kekecewaan saya tidak diukur dengan voucher, ianya lebih kepada kekecewaan dan agak terkilan.

SHARIFAH ZARINA

PENYANYI

Pemilik nama Sharifah Zarina Wan Hassan itu memberitahu perkara tersebut dengan memuat naik penjelasan yang panjang berhubung dakwaan terhadap dia dan anak perempuannya.

Zarina memberitahu dia yang mahu meraikan majlis ulang tahun kelahiran anaknya di restoran tersebut terpaksa menunggu lama sebelum dimaklumkan lokasi itu terpaksa ditutup lebih awal untuk acara lain.

Pemilik restoran tersebut, menerusi laman Instagram miliknya menafikan dakwaan Zarina dan Athalia dan berkata notis penutupan awal kedai sudah dimaklumkan di merata tempat.

Luahan kekecewaan Sharifah Zarina terhadap pihak restoran tersebut.

Dalam pada itu, penyanyi lagu Langit Ke Tujuh ini berasa kecewa apabila dirinya dipersalahkan dan dikatakan menabur fitnah berikutan permasalahan yang timbulkan oleh pihak restoran tersebut.

"Akibat permasalahan yang berlaku daripada pihak mereka, saya pula dipersalahkan dan dikatakan menabur fitnah. Bukankah ianya lebih baik sekirannya mereka mengambil inisiatif untuk memohon maaf ketika saya berada di tempat kejadian?

"Nilai maruah dan kekecewaan saya tidak diukur dengan voucher, ianya lebih kepada kekecewaan dan agak terkilan. Terima kasih! Customers is always right," ujarnya.

Nak macam-macam info? Join grup Telegram mStar!TONTON VIDEO PILIHAN!

Artikel Lain