suria

Karier nyanyian sudah stabil di Sarawak, juara Bintang RTM 2024 pindah KL kalau dapat izin keluarga 

Roxy yakin genre R&B ada kelompok peminat tersendiri.

JUARA Bintang RTM 2024 (BRTM2024) Roxy Ixzy hanya akan mengembangkan karier seninya di Kuala Lumpur sekiranya mendapat keizinan keluarga.

Tidak hanya itu, Roxy atau Roziena Ixzy, 25, perlu mempertimbangkan karier sebagai penyanyi Bidayuh di negeri kelahirannya Kuching, Sarawak yang sudah stabil sebelum ini.

"Jika mendapat keizinan keluarga, mungkin saya akan berhijrah ke Kuala Lumpur untuk mengembangkan karier nyanyian.

"Saya juga merupakan penyanyi Bidayuh di Sarawak dan perlu mendapat persetujuan rakan-rakan seperjuangan di sana jika mahu ke Kuala Lumpur," katanya kepada mStar.

roxy 2

Roxy memberikan persembahan terbaik di pentas akhir BRTM2024.

Roxy berkongsi perkara itu selepas ditemui pada BRTM2024 yang berlangsung di Auditorium Sri Angkasa, Angkasapuri Kuala Lumpur pada malam Sabtu.

Dalam pada itu, Roxy memberitahu dia mahu tampil dengan genre R&B jika diberi peluang merakamkan single atau album.

Menyedari ia kurang mendapat perhatian dalam kalangan pendengar, Roxy bagaimanapun optimis dapat mempopularkan kembali genre tersebut dengan kemampuan dan cara tersendiri.

ARTIKEL BERKAITAN: Peserta dari Sarawak, Roxy Ixzy Juara Bintang RTM 2024... Bawa pulang wang tunai RM78,000 dan kereta

ARTIKEL BERKAITAN: 14 peserta bersaing dalam Bintang RTM 2024... Syafinaz Selamat puji ramai berbakat, peluang serlah diri

"Ada juga rasa bimbang sebab R&B ini kurang diterima di negara kita namun saya mahu jadi diri sendiri dan BRTM2024 sudah nampak bakat saya sebagai penyanyi.

"Kalau boleh saya nak hidupkan semula R&B dan rasanya tidak perlu beralih kepada genre lain semata-mata mendapatkan perhatian pendengar," jelasnya.

Kongsinya lagi, penglibatan dalam program berkenaan membuktikan seorang penyanyi yang baik tidak hanya dinilai berdasarkan kemampuan menyanyikan lagu bernada tinggi.

Rasanya tidak perlu beralih kepada genre lain semata-mata mendapatkan perhatian pendengar.

ROXY IXZY

JUARA BINTANG RTM 2024

"Sebelum ini saya banyak menyertai pertandingan kecil di peringkat negeri dan kebanyakan yang bergelar juara adalah penyanyi memiliki suara nada tinggi.

"Sepanjang penyertaan dalam BRTM2024 telah menambah keyakinan dengan suara sendiri. Peminat dan juri menghargai suara saya miliki meskipun bukan bernada tinggi.

"Saya juga tidak sangka akan menang pertandingan ini kerana semua peserta memberikan persembahan terbaik," ujarnya.

roxy 1

Roxy berhasrat mahu mula perniagaan di Kuching, Sarawak.

Mengulas mengenai hadiah kemenangan sebanyak RM78,000, Roxy bercadang menggunakan wang tersebut untuk memulakan perniagaan makanan di Kuching.

"Mungkin dengan wang kemenangan ini saya akan mulakan perniagaan di sana (Kuching).

"Soal lagu pula saya sudah ada perancangan dengan syarikat pengurusan untuk karya baru," jelasnya.

Selain wang tunai, Roxy juga membawa pulang sebuah kereta jenama Proton Iriz.

Jadilah sebahagian daripada geng mStar! Follow kami di WhatsApp, Telegram, Twitter, TikTok, Facebook, Instagram dan YouTube

TONTON VIDEO PILIHAN!

Artikel Lain