suria

[V] “Kenapa saya dinilai begitu teruk”... Aishah tak tahu apa silap tersingkir awal All Stars Gegar Vaganza

YAKIN persembahan yang dilakukan pada minggu keempat All Stars Gegar Vaganza (ASGV) tidak mempunyai sebarang kesalahan, penyanyi Datuk Aishah mengakui berasa kecewa apabila diumumkan sebagai peserta tercorot sehingga tersingkir daripada program berkenaan.

Aishah atau Wan Aishah Wan Ariffin, 58, juga tidak mengetahui punca persembahannya bersama Vince dengan lagu Terlanjur Cinta dinilai begitu teruk sehingga memperoleh hanya 43.75 peratus secara keseluruhan daripada juri.

"Saya rasa (persembahan) okay sahaja. Saya rasa saya tidak buat sebarang kesalahan.

Aishah 3 (1)

Aishah selepas diumumkan tersingkit daripada ASGV.

"Saya secara jujur tidak tahu... kenapa saya dinilai dengan teruk iaitu hanya 43.75 peratus sahaja. Itu gagal tau," katanya kepada mStar.

Aishah mengulas mengenai penyingkirannya itu selepas konsert minggu keempat ASGV yang diadakan di Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA), Selangor pada malam Ahad.

Ditanya adakah persembahannya layak mendapat markah lebih tinggi dan dia sepatutnya mara ke minggu seterusnya, Aishah enggan mengulas mengenai perkara itu.

"Nanti orang kata aku bitter.

ARTIKEL BERKAITAN: “Doa orang di luar sana makbul” - Aishah peserta ketiga tersingkir All Stars Gegar Vaganza minggu keempat

ARTIKEL BERKAITAN: “Takkan tak tahu hukumnya haram?” - Aksi mesra pegang tangan Misha Omar kena kecam, Naqiu tampil mohon maaf

"Saya rasa saya buat okay. Saya tidak buat sebarang masalah," ujarnya.

Dalam pada itu, Aishah tidak menafikan tindakannya terlalu lantang bersuara mungkin menjadi sebab dia tersingkir awal.

Namun, dia tetap dengan pendirian untuk bersuara sekiranya sesuatu perkara bercanggah dan harus ditegur.

Saya secara jujur tidak tahu... kenapa saya dinilai dengan teruk.

DATUK AISHAH

PENYANYI

"Saya tidak pasti. Saya selalu lantang. Saya pada usia begini malas nak bising-bising, tapi kalau ada benda yang menurut saya tidak kena, ia tak boleh diteruskan. Jadi saya akan cakap sesuatu.

"Walaupun satu auditorium melawan saya, saya tidak takut untuk mengata tidak kepada perkara yang tidak betul," ujarnya.

Aishah 1

Aishah semasa sidang media pada Ahad.

Sebelum ini, perjalanan Aishah dalam ASGV terhenti apabila dia diumumkan tersingkir pada minggu keempat pertandingan pada malam Ahad.

Juri tetap dari Indonesia, Datuk Hetty Koes Endang dalam komennya tidak menafikan kehebatan vokal Aishah namun berpendapat penyanyi berusia 58 tahun itu kurang memukau daripada segi emosi ketika menyampaikan lagu berkenaan.

Jadilah sebahagian daripada geng mStar! Follow kami di Telegram, Twitter, TikTok, Facebook, Instagram dan YouTube

TONTON VIDEO PILIHAN!

Artikel Lain