suria

Berdepan masalah dalaman, Ziela Jalil mahu bangkit… Ingin bawa Fathia Latif kembali berlakon

Ziela mahu membawa Fathia kembali ke dunia lakonan.

DUA tahun berehat daripada bidang penerbitan drama, produser dan pelakon Datuk Ziela Jalil mendedahkan sedang dalam usaha menyelesaikan beberapa masalah dalaman syarikatnya Pena Creative sebelum kembali aktif.

Tidak berkongsi secara terperinci, Ziela atau nama sebenarnya, Norzilah Abdul Jalil, 51, berkata, dia menghadapi ujian yang datang itu dengan tabah dan cuba mengatasinya satu persatu.

ARTIKEL BERKAITAN: Selepas pendedahan seorang gadis, Ziela Jalil mengaku sudah bergelar isteri kedua pengerusi masjid - “Siapa saya untuk menidakkan ketentuan Ilahi”

“Banyak masalah dalaman, kan sudah dua tahun kita tidak berkerja. Hanya Allah saja yang tahu, saya kena selesaikan satu persatu.

“Macam mana pun kita kena menghadapinya dengan tabah, selepas selesai InsyaAllah kita bangkit semula,” ujarnya.

Ziela berkata demikian ketika menjawab soalan moderator wartawan Sudirman Mohd Tahir yang bertanya apakah sebenarnya yang membelenggu wanita itu untuk kembali aktif menerbitkan semula drama.

Ziela 2

Ziela akui syarikatnya berdepan dengan masalah dalaman.

Perkongsian itu dibuat pada sesi IG Live berjudul ‘How To Make A Drama Go Viral’ anjuran Persatuan Wartawan dan Penulis Hiburan Malaysia (WHAM) dengan kerjasama Perbadanan Kemajuan Filem Nasional (Finas) pada malam Ahad.

Sesi yang diadakan melalui akaun Instagram Wartawan Hiburan itu adalah bagi menyemarakkan sambutan Festival Filem Malaysia ke 31 (FFM-31) yang akan diadakan pada 10 Disember depan.

Selain Sudirman, sesi yang berlangsung hampir dua jam itu turut dikendalikan oleh editor portal Xtra, Padin.

Selain itu, ketika ditanya mengenai rancangan untuk menerbitkan drama berdasarkan kisah hidupnya, Ziela berkata, dia akan memikirkan hal itu selepas syarikatnya bangkit semula.

“InsyaAllah, pasti... kena buat filemlah, kalau drama nanti stesen TV tak beli. Doakan Pena Creative bangkit semula dan dapat terbitkan drama berkualiti,” ujarnya.

Dalam pada itu, mengulas tentang pelakon kontroversi Fathia Latif yang pernah membintangi beberapa drama popular produksinya Ziela berkata aktres itu wajar diberi peluang untuk kembali dalam industri seni.

Saya sayang dia, dia baik dan sangat menghormati orang lain.

ZIELA JALIL

PRODUSER

Kata Ziela, Fathia merupakan seorang pelakon yang sangat berbakat dan pernah berjasa memberi rating yang tinggi kepada stesen televisyen.

“Saya sayang dia, dia baik dan sangat menghormati orang lain. Bagi saya suatu masa semua kita akan hadapi dugaan.

“Kalau saya bangkit semula saya mahu kembali dengan cerita yang ada Fathia dan karya yang sangat bagus.

“Bagi saya tidak adil untuk menilai dia dan perlu bagi peluang. Kalau kita educate penonton mereka pun akan terima.

“Tak adil hukum dia, dia dah berubah nak jadi baik. Fathia pernah bagi stesen televisyen bisnes (rating drama),” ujarnya.

Ziela 1

Fathia sudah lama tidak berlakon.

Sementara itu, mengulas soal isu hangat berkaitan pemilihan pelakon berdasarkan populariti pengikut Instagram, Ziela berkata dia sama sekali tidak setuju.

Dia percaya seseoranh pelakon perlu dilihat pada bakat dan ilmu terlebih dahulu berbanding pengikut di laman sosial.

Ziela sama sekali menolak pelakon yang menyusahkan produksi dan tidak dapat memberikan lakonan yang baik seperti dimahukan pengarah.

“Pelakon perlu ada ilmu, saya mahu pelakon itu pergi set tahu apa karakter dia. Bukan datang tercengang tidak hafal skrip.

“Perkara yang menyusahkan produksi saya tidak mahu. Bagi saya kalau itu permintaan pihak stesen televisyen kita masih boleh bincang,” ujarnya.

Dalam bidang lakonan Ziela pernah membintangi filem Mr Os, Perawan Malam, Ujang, Harry Boy, Kayangan dan banyak lagi.

Dapatkan info dengan mudah dan pantas! Join grup Telegram mStar DI SINI

TONTON VIDEO PILIHAN!

Artikel Berkaitan

Artikel Lain