suria

Mawar Rashid sebak Raf Yaakob terbuka hati ikut Ebit Lew berdakwah - “Impian saya nak suami beri tazkirah, ajar agama dan berdoa untuk kami sekeluarga selepas solat”

Mawar sebak suami berminat ikuti kelas dakwah selama tiga hari.

SEJUK hati Mawar Rashid apabila suaminya Raf Yaakob terbuka hati mengikuti program dakwah dan pengajian agama yang dianjurkan oleh personaliti dakwah Ebit Lew.

Mawar, 26, berkata dia sebak dan terlalu gembira apabila Raf atau nama sebenar Raden Ahmad Faizal Yaakob menyatakan hasrat mengikuti program berkenaan yang diadakan selama tiga hari itu.

"Semuanya kebetulan... sebelum ini Raf ada dipanggil ke rumah Ustaz Ebit Lew, semasa itu ustaz pelawa Raf ikut program bantuan dalam masa sama belajar agama. Untuk permulaan ini dia ikut kelas dakwah selama tiga hari di sekitar Lembah Klang.

ARTIKEL BERKAITAN: Peminat hairan Mawar Rashid ‘hilangkan’ diri, 2 minggu tak muncul di IG... rupa-rupanya sekeluarga positif Covid-19

"Saya cakap dengan Raf, ini memang doa saya. Saya suka suami pergi berdakwah, saya ada impian mahu suami beri tazkirah, ajar agama dan berdoa untuk kami sekeluarga selepas solat.

"Saya memang nak sangat dia pergi supaya boleh ajar kami sekeluarga dengan agama... semalam saya rasa sebak sampai tak boleh tidur, rasa sayu macam Allah dengar doa Mawar.

mawar 2

Raf ikuti kelas dakwah bersama Ustaz Ebit Lew.

"Tak boleh nak gambarkan betapa gembiranya saya sebagai isteri. Dulu Raf pernah ikuti pengajian agama di Kelantan, cuma sekarang ini dia terbuka hati untuk turun lebih kerap," katanya kepada mStar.

Dalam pada itu, Mawar berkata dia sentiasa menyokong penuh pembabitan suaminya dalam program dakwah sedemikian.

Apabila kami belajar agama, rasa makin bahagia... hati lagi tenang, Ya Allah rasa sebak sangat.

MAWAR RASHID

PELAKON

Secara tidak langsung, dia juga dapat memantapkan lagi agama dan memperbaiki diri menjadi seorang muslimah yang lebih baik.

"Saya mula rasa kebahagian selepas berhijrah, saya pun ada masuk kelas agama bagi memperbaiki diri... belajar perlahan-lahan tentang agama.

mawar 1

Mawar dan Raf bersama anak-anak mereka.

"Jadi apabila suami pula belajar agama secara automatik saya pun akan ingatkan diri supaya sama-sama berjuang menuntut ilmu untuk jadi isteri solehah.

"Saya memang sangat-sangat menyokong keputusannya untuk mengikuti program begini, bila kami belajar agama, rasa makin bahagia... hati lagi tenang, Ya Allah rasa sebak sangat," ujarnya.

Mawar dan Raf mendirikan rumah tangga pada 9 November 2017 dan dikurniakan dua cahaya mata bernama Raden Muhammad Rafael, 2, dan Raden Seri Rosabella Cinta yang berusia setahun.

Raf juga mempunyai dua orang anak hasil perkahwinan terdahulu iaitu Raden Ahmad Rayyan, 10 dan Raden Seri Raysaa Chanela, 6.

Dapatkan info dengan mudah dan pantas! Join grup Telegram mStar DI SINI

TONTON VIDEO PILIHAN!

Artikel Berkaitan

Artikel Lain