suria

Wany Hasrita tidak mahu terlalu berkongsi soal jodoh selagi tiada kepastian, mohon doa yang baik-baik

Wany sentiasa berdoa untuk dipertemukan jodoh.

BERBICARA soal jodoh, penyanyi Wany Hasrita mengakui dia tidak pernah berhenti berdoa agar dipertemukan dengan seseorang dan mendirikan rumah tangga.

ARTIKEL BERKAITAN: Melampau! Foto Wany Hasrita jadi ‘modal’ lelaki gila seks... minta peminat report jika ternampak video jijik itu di laman sosial

Bagaimanapun, penyanyi berusia 29 tahun ini juga berkata banyak perkara asas dalam berrumah tangga yang perlu dipelajari dan menganggap perkahwinan bukan keutamaannya buat masa kini.Wany bersama ibu dan bapanya.

"Kalau nak cakap soal bersedia... sampai bila-bila kita rasa tak bersedia sepenuhnya. Cuma kita sebagai manusia ini kadang-kadang pembelajaran itu melalui pengalaman. Jadi, mungkin kena melalui baru tahu.

"Tapi untuk perkara asas, saya kena belajar lebih lagi. Saya tidak pernah tolak jodoh, sekiranya jodoh sampai awal, sudah tentu saya akan berkahwin. Untuk soal jodoh, saya sangat terbuka.

"Bukan terbuka untuk berkongsi tetapi menerima apa yang bakal terjadi. Buat masa sekarang ini, saya masih berdoa untuk dipertemukan dengan jodoh saya. Sebenarnya saya pelik juga tak ramai orang nak berkenalan dengan saya.

Kalau betul-betul ada kepastian, barulah saya akan kongsi.

WANY HASRITA

PENYANYI

"Malah ada yang bertanya, tak ada orang ke DM nak kenal ke... tapi sejujurnya memang tak ada pun. Untuk sekarang, saya tak fokus ke arah itu sebab bukan keutamaan saya," kata Wany kepada mStar.

[Sertai fan club Telegram mStar Rojer. Kita boleh borak-borak DI SINI]

Sebelum ini, penyanyi lagu Belenggu Rindu ini pernah mendedahkan dia sedang selesa berkawan dengan seseorang namun enggan berkongsi lebih lanjut mengenai hubungan tersebut.

Dalam pada itu, Wany memberitahu dia masih berpegang kepada prinsipnya iaitu hanya akan berkongsi berita perkahwinan sekiranya sudah mempunyai kepastian.Wany akan kongsi berita perkahwinan sekiranya sudah ada kepastian.

"Saya tak merancang tapi kalau boleh selagi tak ada benda kukuh dan kepastian sebagai contoh kad kahwin, saya tak akan beritahu. Kalau betul-betul ada kepastian, barulah saya akan kongsi.

"Kalau bertunang, sunat merahsiakan tapi orang tanya kita tak boleh tipu. Kita pun nak orang mendoakan kita juga dan ikut sunnah pun kita kena menyebarkan berita perkahwinan.

"Lagipun, ibu bapa saya tidak pernah memaksa untuk berkahwin. Ibu okay saya nak kahwin, cuma dia risau kalau saya terbangun lambat je," ujarnya.

Nak tengok ke posting kelakar dan macam-macam komen? Follow kami di Instagram!

TONTON VIDEO PILIHAN!

Artikel Lain