suria

Kerja selesai tapi bayaran tak dapat, Nabila Huda ‘fed up’ dengar alasan produser tak profesional - “Aku geli bergaduh sebab duit... buruk perangai tapi itu gaji aku!”

Nabila berang dengan sikap pihak terbabit yang mungkir janji.

PELAKON Nabila Huda berang apabila tidak menerima bayaran seperti dijanjikan selepas selesai menjalani sebuah penggambaran.

Nabila atau lebih mesra disapa sebagai Abil menerusi Instagram miliknya berkata, pihak yang sepatutnya bertanggungjawab hanya berdiam diri sehingga membuatkan dia menghantar mesej bertanyakan hal itu.

ARTIKEL BERKAITAN: Pernah keluar single berjudul 'Xray', Nabila Huda mengadu dekat Amy Search tak nak menyanyi lagi - “Ya Allah rosak kerjaya aku sebagai pelakon kalau lagu ini keluar!”

"Saya benci gila orang mungkir janji... saya ada buat job sebelum ini. Dah la masa awal tu, dia dah failed. Saya layan saja sebab dia janji tapi mungkir janji sebab ada masalah lain.



Nabila berkongsi luahannya di Instagram.

"Ikut kontrak, sepatutnya saya dapat gaji 14 hari selepas selesai kerja. Yang paling best, kita pula nak kena mesej ingatkan fasal bayaran. Kenapa benda ini tak pernah selesai?

"Kami sebagai pelakon, selalu berdepan dengan masalah bayaran lewat. Saya tak suka orang mungkir janji. Kita pun ada perasaan, sekurang-kurangnya beritahu ada masalah... janganlah sampai kita call," kata Nabila.

Perkongsian video yang dimuat naik di laman Instagram pelakon berusia 37 tahun itu menarik perhatian netizen yang rata-ratanya berkongsi pengalaman berdepan masalah yang sama.

Dalam pada itu, anak kepada penyanyi Amy Search ini juga memberitahu dia sudah memberikan komitmen sepenuhnya dan melakukan kerja dengan baik namun pihak itu tetap tidak melunaskan bayarannya.

Kita pun ada perasaan, sekurang-kurangnya beritahu ada masalah.

NABILA HUDA

PELAKON

Bukan sahaja tidak mengikut kontrak yang sudah dipersetujui, Nabila terpaksa mendengar pelbagai alasan dan masalah yang dihadapi pihak terbabit.

"Masa nak panggil kita... punya la mengampu, sayang, suka pada talent itu, bukan main lagi. Bila dah dapat, patut tunaikan tanggungjawab... tak dapat buat.

"Kita dah beri komitmen 100 peratus dan buat kerja sebaik yang mungkin. Lepas itu, nak dapat gaji... kita pula nak fikir masalah kewangan mereka. Kenapa pula saya nak kena dengar masalah korang?

"Padahal aku dah lakukan kerja seperti mana yang korang nak. Kalau dah tulis dalam kontrak, bayar la on time. Bila dah tiba waktu bayaran, semua senyap. Aku pula nak kena mesej, nak kena tanya gaji masuk bila," ujarnya.



Nabila tuntut bayaran yang masih belum diterima.

Sementara itu, Nabila mengakui berasa malu kerana terpaksa bergaduh disebabkan soal bayaran.

"Kasi muka sikitlah... jatuh maruah aku nak tanya bayaran, nak kena marah-marah, nak kena buang tenaga aku... why? Siapa punya tanggungjawab... job scope?

"Aku sebenarnya geli nak bertekak dan bergaduh sebab duit... buruk perangai tapi itu duit gaji aku. Kau yang patut tahu kena buat apa.

"Kau punya talent dah buat yang terbaik dan semua happy tapi aku nak kena tunggu dapat gaji susah betul," katanya.

Nak macam-macam info? Join grup Telegram mStar!

TONTON VIDEO PILIHAN!

Artikel Berkaitan

Artikel Lain