suria

DJ Lin tak tidur malam demi siapkan tempahan sambal kicap - “Saya jual murah kerana niat untuk bersedekah”

DJ Lin teruja dapat menjual sambal kicap kepada peminat.

MESKIPUN berasa penat dan tidak cukup tidur, penyampai radio Suria FM iaitu DJ Lin tetap gigih menyiapkan tempahan sambal kicap untuk dijual kepada peminatnya secara dalam talian.

DJ Lin atau nama sebenarnya Roslinda Abdul Majid, 45, berkata dia tidak memikirkan soal keuntungan kerana maklum balas positif yang diterima memberikan satu kepuasan buatnya.

ARTIKEL BERKAITAN: DJ Lin sayu tak dapat balik kampung sambut Ramadan - “Ambil peluang untuk masak dan kongsi dengan jiran-jiran”

"Peminat pun ada DM bertanyakan keadaan saya macam mana. Penat memang penat, tapi saya teruja sebab dapat kongsi resepi kegemaran saya kepada peminat dan mereka dapat rasa air tangan saya.Antara maklum balas positif daripada peminat DJ Lin.

"Sebenarnya hilang penat bila peminat repeat order walaupun baru sahaja beli. Saya tak fikir langsung tentang keuntungan walaupun saya menggunakan bahan-bahan yang berkualiti.

"Bagi saya, apa yang saya masak dan jual perlu berkualiti. Dapat maklum balas positif peminat beri satu kepuasan kepada saya.

"Saya ada survey dan mengambil keputusan untuk jual murah dari harga pasaran dengan niat untuk bersedekah. Ini salah satu cara untuk saya cari saham akhirat," kata DJ Lin kepada mStar.

Sejak mula berniaga minggu lalu, saya hanya tidur untuk beberapa jam sahaja.

DJ LIN

PENYAMPAI RADIO SURIA FM

Peminat mula meminta DJ Lin menjual sambal kicap hasil air tangannya sendiri selepas melihat pengendali segmen Suria Cinta itu kerap berkongsi makan masakannya di laman sosial.

Selepas menerima banyak permintaan, akhirnya Penyampai Radio Popular Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH32) itu mengambil keputusan menjual sambal kicapnya sejak minggu lalu.

Dalam pada itu, DJ Lin memberitahu ramai peminat yang bimbang melihat keadaannya tidak mempunyai masa berehat memandangkan sebelum ini dia pernah jatuh sakit akibat terlalu penat.DJ Lin tidak fikirkan soal keuntungan asalkan peminat gembira.

"Memang ramai peminat nak risau dengan keadaan saya memandangkan sebelum ini sudah beberapa kali saya dimasukkan ke hospital gara-gara kerja kuat.

"Sejak mula berniaga minggu lalu, saya hanya tidur untuk beberapa jam sahaja. Selalunya, balik dari bersiaran di radio, saya akan terus masak sambal kicap sehingga ada ketika sampai waktu subuh untuk menyiapkan semua.

"Tapi demi peminat, saya sanggup. Saya memang orang yang susah sangat nak tolak permintaan peminat. Menjual sambal kicap ini pun atas permintaan mereka," ujarnya.

Nak macam-macam info? Join grup Telegram mStar!

DJ Lin, Suria FM, Suria Cinta,

Artikel Lain