Tiga kali khatam Al-Quran, Nabila Huda buat cabaran baca sehari satu muka surat - “Tergeliat lidah apabila lama dah tak baca”

Nabila Huda ajak pengikut baca Al-Quran.

TIDAK mahu masa terbuang sia-sia, pelakon popular Nabila Huda mengajak pengikut laman sosialnya membaca Al-Quran bersama-sama sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Mengakui biarpun sebutan tidak begitu lancar berikutan sudah lama tidak mengaji, Nabila berkata dia percaya mampu memperbaiki bacaannya jika terus melakukan cabaran tersebut.

ARTIKEL BERKAITAN: Amy Search berang Nabila Huda masih bekerja, minta polis datang set penggambaran - “Anak aku sepatutnya di rumah!”

“Tergeliat lidah apabila lama dah tak baca Al-Quran, satu hari kita baca satu muka surat mana tahu lama-lama khatam.

“Daripada kita duduk lepak tak buat apa baik kita baca sama-sama mana tahu kita duduk rumah ni sampai raya,” ujarnya di live Instagram pada Khamis.

Nabila Huda belajar mengaji daripada nenek.

Nabila turut bercerita, dia belajar mengaji daripada neneknya iaitu ibu kepada penyanyi Amy Search semasa kecil dan sudah berjaya khatam sebanyak tiga kali.

“Saya sebenarnya sudah tiga kali khatam Al-Quran dengan nenek iaitu emak Amy Search, dulu dia guru mengaji.

“Jadi saya mengaji setiap hari dengan nenek sampai khatam” ujarnya.

Sementara itu, rata-rata pengikut menyokong usaha Nabila untuk meneruskan cabaran tersebut setiap hari.

“Semoga terus istiqamah. Hari-hari baca setiap kali lepas solat... lama-lama akan lancar sendiri. Esok kita baca sama-sama okey” ujar netizen.

Nabila Huda

Artikel Berkaitan

Klik

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Semuanya di hujung jari anda... bawakan senyuman buat mereka yang kurang bernasib baik, itulah kempen Raya HLB

HONG Leong Bank dan Hong Leong Islamic Bank (HLB atau Bank) memperkenalkan kempen 'Jauh Di Mata, Dekat Di Hati' sebagai salah satu usaha membantu golongan kurang bernasib baik.

Artikel Lain