“Hari jadi paling special” - Syifa Melvin terharu kekasih pemain bola buat kejutan! Siap jemput Haqiem Rusli dan Luqman Faiz - Hiburan | mStar

“Hari jadi paling special” - Syifa Melvin terharu kekasih pemain bola buat kejutan! Siap jemput Haqiem Rusli dan Luqman Faiz

Syifa dan teman lelakinya ada merancang untuk ke fasa yang lebih serius.

PELAKON Syifa Melvin mendedahkan ada merancang untuk ke fasa yang lebih serius dalam hubungan cinta dengan teman lelakinya yang merupakan seorang pemain bola sepak kebangsaan.

Syifa atau nama sebenarnya Nur Syifa Athirah Amirol Melvin, 26, berkata, dia bagaimanapun tidak dapat memberi pengesahan mengenai butiran lanjut berhubung perkara itu selain mengharapkan untuk suatu pengakhiran yang baik.

ARTIKEL BERKAITAN: “Saya sedar benda ini dah lama” - Syifa Melvin 'buka mulut' isu dakwaan bekas kekasih Safawi Rasid

ARTIKEL BERKAITAN: Gara-gara fesyen turban nampak rambut, Syifa Melvin mengaku salah “Iman saya masih turun naik”

"Ya, perancangan itu ada cuma belum sampai masanya untuk saya beritahu... InsyaAllah kalau jodoh dah sampai esok pun boleh kahwin.

"Bila kita dalam satu-satu hubungan tu semestinya kita mengharapkan pengakhiran yang baik dan halal.

Kekasih Syifa membuat kejutan pada sambutan ulang tahun kelahirannya yang ke-26 pada Isnin.

"Kita merancang tapi Allah yang menentukan... kalau ada jodoh tak kemana. Ia cepat atau lambat saja," kata Syifa ketika dihubungi mStar.

Jelas adik kepada pelakon Syatilla Melvin ini lagi, dia secara terbuka akan berkongsi mengenai berita baik itu apabila masanya sesuai.

Malah, Syifa ada memberitahu hasratnya untuk mengadakan majlis mengikut adat Melayu.

"Kalau betul nak melamar, kita akan buat cara melayu.

"Taknaklah ikut cara barat bagi cincin macam tu semua," ujarnya.

Bercerita lanjut mengenai sambutan ulang tahun kelahirannya yang ke-26 baru-baru ini, pelakon drama #SisCuba ini berkata, dia tidak menyangka kekasih hatinya itu ada merancang kejutan buat dirinya.

Kalau betul nak melamar, kita akan buat cara melayu. Taknaklah ikut cara barat bagi cincin macam tu semua.

SYIFA MELVIN

PELAKON

Menurut Syifa, dia turut berasa terharu apabila kekasihnya itu turut menjemput penyanyi Luqman Faiz dan Haqiem Rusli sebagai tetamu undangan yang menyanyikan lagu untuknya.

"Kejutan itu sebenarnya teman lelaki yang rancang dan kawan-kawan pun membantu sebab mereka nak saya gembira. Hari dia buat surprise tu memang seharian saya sangat busy. Dari pagi ada shooting kemudian uruskan bisnes dan malam tu saya kelam-kabut siap untuk keluar makan.

"Kami plan untuk keluar makan saja tiba-tiba dia ajak pergi karaoke. Buka saja pintu saya terkejut ramai kawan-kawan dekat situ. Yang lebih special bila Luqman Faiz dan Haqiem Rusli ada sekali untuk nyanyian favourite song saya. Bukan apa takut kalau dia yang nyanyi nanti saya menangis pula.

"Sejujurnya saya terharu dengan kejutan itu sebab saya sebelum ni tak pernah pun sambut hari jadi yang special macam ni. Saya boleh katakan sambutan ulang tahun ke-26 ini sesuatu yang berbeza dan akan diingati sampai bila-bila. Mereka buat saya rasa lebih dihargai," ujarnya.

Syifa Melvin , Safawi Rasid , JDT

Klik

default image

CPA Australia platform berkualiti, pantas capai kelayakan perakaunan diiktiraf global

JIKA anda mempunyai kelayakan yang sewajarnya dalam industri perakaunan, perbankan dan kewangan, ia boleh memberikan prospek kerja dan kepelbagaian projek kepada anda.

default image

Pakar ekonomi saran Malaysia laksana pembaharuan struktur

HALA tuju perdagangan dan pelaburan global memainkan peranan penting dalam ekonomi terbuka seperti Malaysia.

default image

Tingkatkan kemahiran, produktiviti untuk lonjakkan status ekonomi Harimau Asia

DALAM usaha untuk melonjakkan status sebagai ekonomi Harimau Asia, Malaysia berusaha untuk mengukuhkan ekonomi dan status fiskal menjelang 2021.

default image

Populasi penduduk kunci utama PSKL2040

DBKL menekankan aspek populasi penduduk sebagai kriteria utama dalam merangka pelan pembangunan di ibu kota.

default image

WKB 2030: Perangi rasuah, selamatkan pembangunan ekonomi negara

TUN Dr Mahathir Mohamad ulangi saranan supaya menghapuskan gejala rasuah dan penyalahgunaan kuasa yang menghalang pengagihan kekayaan secara adil.

Artikel Lain