Ayda Jebat tak nak ‘on-off’ pakai tudung, tapi dah mula jaga adab berfesyen ikut majlis

Ayda Jebat selesa bertudung mengikut situasi semasa.

FESYEN pelakon dan penyanyi Ayda Jebat kebelakangan ini menjadi perhatian apabila sering tampil dengan imej bertudung ke beberapa majlis dan kempen hari raya.

Ayda atau nama sebenarnya Nur Suhada Jabat, 27, bagaimanapun menafikan dirinya sudah berhijrah sebaliknya memberitahu selesa dengan penampilan dan hanya mengikut situasi semasa sahaja.

ARTIKEL BERKAITAN: Ayda Jebat tak perlu bersentuhan

ARTIKEL BERKAITAN: Ayda Jebat tak boleh cakap ‘ya’ atau ‘tidak’

"Mana ada penampilan baharu... ia cuma penampilan mengikut situasi semasa. Doa-doakan untuk saya... mana tahu kan? Saya pakai tudung tidak kena-mengena dengan cabaran #Ramadan30hari tu.

"Kalau ada event sepanjang Ramadan yang saya rasa nak pakai tudung, saya akan pakai.

"Rasa macam tak best juga kejap pakai tudung, kejap tak. Tapi tidak mengapalah, apa yang menuju ke arah kebaikan tu, tiada siapa patut persoalkan," katanya kepada mStar.


Ayda memuat naik posting di laman Twitter.

Ayda ditemui pada majlis berbuka puasa Watsons bersama Ayda Jebat, selaku duta bagi rangkaian farmasi itu di Love @Matic, Kuala Lumpur baru-baru ini.

Dalam pada itu, Ayda memberitahu dia sememangnya berniat untuk berubah dan menjadikan dirinya seseorang yang lebih lebih baik.

Malah, pelakon drama Asalkan Dia Bahagia ini mendedahkan sudah mula mengambil langkah awal menjaga adab berpakaian apabila lebih memilih untuk memakai sesuatu yang longgar.

"Saya nak diri saya menjadi yang lebih baik. Bagi saya semua orang kena ada niat untuk jadi lebih bagus. Mungkin kalau bukan dari segi hijab, dari segi attitude dan kerja. Apa-apa pun niat kena betul.

Ayda kini lebih selektif dalam berpakaian.

"Perasaan nak pakai tudung itu ada tetapi tidaklah terus nak pakai tudung. Cuma dari segi pemakaian, itu sudah diubah sedikit-sedikit.

"Bila pakai ketat sikit rasa macam tak selasa pula. Mungkin tuhan dah beri sikit-sikit. Sebab saya tak nak nanti dah pakai, kejap lagi nak buka pula," katanya.

Sementara itu, ketika ditanya mengenai tanggapan artis wanita bertudung tiada tempat dalam industri, Ayda punya pendiriannya sendiri.

"Pada saya rezeki ada dimana-mana awak cantik atau tidak, pandai berlakon atau tidak.

"Semuanya bergantung pada diri sendiri dan rezeki masing-masing kerana tuhan dah tetapkan jika bukan sekarang, mungkin esok.

"Saya tak terfikir hingga ke arah bila pakai tudung, rezeki akan berkurangan. Kalau peminat doakan saya pakai tudung, saya aminkan sebab bagi saya itu yang terbaik untuk semua muslimah," katanya.

Ayda Jebat, Asalkan Dia Bahagia

Artikel Berkaitan

Klik

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Check-out seleksi menyegarkan, menambah nikmatnya tradisi iftar... Kombo Cool Kathira, Cool Bandung memang berbaloi!

COOLBLOG Tradisi Cool Ramadan tampil dengan seleksi minuman Cool Kathira dan Cool Bandung.

Laksana tanggungjawab perangi Covid-19, sumbangan mega Petronas saat krisis tiada sempadan – “Diharapkan Malaysia lebih kuat dan utuh di masa depan”

DENGAN keadaan yang tidak menentu ketika ini akibat pandemik Covid-19, terdapat keperluan bagi negara untuk bersama-sama menangani penularan wabak itu.

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Artikel Lain