Artis Mampu Raih Pendapatan Lumayan Selepas Sertai AJL - Hazama - Hiburan | mStar

Artis Mampu Raih Pendapatan Lumayan Selepas Sertai AJL - Hazama

Hazama. Foto LOW BOON TAT

PETALING JAYA: Penyanyi Hazama menyifatkan mana-mana artis yang berjaya ke peringkat akhir Anugerah Juara Lagu (AJL) akan memberi peluang kepada mereka untuk menaik taraf kadar harga bayaran masing-masing.

Hazama atau nama sebenarnya Hazama Ahmad Azmi, 32, berkata, perkara itu sekali gus memberi keuntungan kepada para artis untuk meraih pendapatan yang lebih lumayan, sesuai dengan pencapaian masing masing.

"Bagi saya, AJL memberi peluang kepada artis-artis menaik taraf kadar harga pendapatan mereka memandangkan ia sebuah acara berprestij yang menjadi kayu pengukur dalam kerjaya seseorang penyanyi itu.

"Sebab itu mereka begitu bersungguh-sungguh dalam membuat persiapan sehingga menghabiskan ribuan ringgit untuk memberikan persembahan yang terbaik. Begitu juga dengan saya, AJL banyak mengubah kerjaya seni saya," katanya kepada mStar Online.

Hazama berkata demikian selepas ditanya mengenai perubahan taraf seseorang penyanyi yang menyertai AJL.

Sementara itu, Hazama juga sedang membuat persiapan bagi Anugerah Juara Lagu ke-30 (AJL30) yang bakal berlangsung pada 24 Januari ini.

Kata Hazama, kali ini dia ingin memberi fokus dalam vokal nyanyiannya menerusi lagu Sampai Mati dan mensasarkan untuk menang dalam kategori Vokal Terbaik.

Bagaimanapun, dia tahu ianya bukan sesuatu yang mudah kerana penyanyi lain juga mempunyai kekuatan vokal yang sangat mantap.

"Jika AJL sebelum ini saya memberi fokus pada persembahan, kali ini saya akan menumpukan cara penghayatan nyanyian dan vokal dalam Sampai Mati.

"Bukan mudah untuk meraih kategori vokal terbaik kerana penyanyi-penyanyi yang berjaya ke final AJL30 mempunyai kehebatan vokal masing-masing, terutamanya Dayang.

"Tetapi bukan mahu menandingi sesiapa, cuma mahu memberi saingat yang sihat antara satu sama lain," ujarnya.

Selain Hazama, penyanyi lain yang akan terlibat dengan AJL30 termasuklah Dayang Nurfaizah, Akim & The Majistret, Drama Band, Caliph Buskers, Kaka & Alif, Stacy & Altimet, Faizal Tahir (Tomok), Noh Salleh, Bunkface, Black dan Elizabeth Tan.

Hazama

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Fad (Bocey) Kekok Jaga Anak Kembar

Artikel Lain

Luiz dedah punca pindah ke Arsenal