'Lady Yusry' Akaun Instagram Baharu Lisa Surihani Elak Penyamar

Lisa antara selebriti yang mempunyai pengikut tertinggi di laman sosial.
Lisa antara selebriti yang mempunyai pengikut tertinggi di laman sosial.
Lisa antara selebriti yang mempunyai pengikut tertinggi di laman sosial.

PETALING JAYA: Pelakon Lisa Surihani mengambil keputusan menukarkan nama profil di Instagram miliknya iaitu ‘Lisa Surihani23’ kepada ‘Lady Yusry’ ekoran muncul satu akaun di laman sosial itu yang menyamar sebagai dirinya.

Menurut Lisa, 27, kewujudan akaun iaitu ‘Lisa Surihani24’ telah mengelirukan peminatnya apabila pemilik akuan berkenaan menuduh akaun Instagram sebenar milik Lisa adalah palsu dan telah digodam.

"Saya bersimpati dengan individu (Lisa Surihani24) yang terpaksa memperdaya orang lain untuk mendapatkan pengikut (followers) dengan mempergunakan nama saya.

"Siapa pun anda, saya amat berharap anda mendapat pengikut memandangkan itu apa yang anda hendak lakukan, cuma saya meminta anda menggunakan nama sendiri," tulisnya menerusi akaun Instagram miliknya pada malam Khamis.

Sementara itu, Lisa juga memaparkan kenyataan akaun palsu berkenaan yang menuduh akaun asli miliknya sebagai hacker (penggodam).

Menurut kenyataan pemilik akaun palsu itu: "Jangan ikut ‘Lisa Surihani23’ yang merupakan hacker! ini (Lisa Surihani24) adalah akaun saya sebenar, akaun pertama saya telah digodam, sila ikut saya di sini dan terima kasih."

Dalam pada itu, Lisa turut memuat naik sebuah video di Instagram bagi menjelaskan perkara itu dan membuktikan akaun tersebut adalah miliknya.

Lisa merupakan antara selebriti yang aktif dan mempunyai pengikut tertinggi di laman sosial.

Sehingga kini, Lisa memiliki sebanyak 2.6 juta pengikut di Facebook, Twitter (1.6 juta) dan Instagram (458,000).

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

Laksana tanggungjawab perangi Covid-19, sumbangan mega Petronas saat krisis tiada sempadan – “Diharapkan Malaysia lebih kuat dan utuh di masa depan”

DENGAN keadaan yang tidak menentu ketika ini akibat pandemik Covid-19, terdapat keperluan bagi negara untuk bersama-sama menangani penularan wabak itu.

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Check-out seleksi menyegarkan, menambah nikmatnya tradisi iftar... Kombo Cool Kathira, Cool Bandung memang berbaloi!

COOLBLOG Tradisi Cool Ramadan tampil dengan seleksi minuman Cool Kathira dan Cool Bandung.

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Artikel Lain