'CSI Miami' Musim Ketujuh Penuh Aksi - Hiburan | mStar

'CSI Miami' Musim Ketujuh Penuh Aksi

PETALING JAYA: Siri penyiasatan hebat, penuh aksi dan dinanti-nantikan, CSI:Miami musim ketujuh telah bersiaran di saluran ntv7 bermula 3 Januari lalu. Ia ke udara setiap hari Rabu pukul 8.30 malam.

Siri drama 24 episod ini diterbitkan pengeluar filem dan siri televisyen terkenal, Jerry Bruckheimer yang telah pun mempunyai hampir 50 produksi termasuklah Pirates of Caribbean, Armageddon dan Pearl Harbor.

Pada musim lepas, Horatio Caine (David Caruso) mendapat tahu bahawa dia mempunyai seorang anak lelaki remaja, Kyle Harmon (Evan Ellingson), yang ditahan dan dipenjarakan atas sisatan pembunuhan pegawainya.

Kemunculan Kyle membuatkan ramai musuh Caine membuat percubaan untuk mempergunakan situasi itu untuk menumpaskannya.

Bagi musim terbaru ini, para penyiasat CSI masih meneruskan pencarian dalam mendapatkan segala data serta menganalisis segala bukti yang ada termasuklah meletakkan diri mereka sebagai mangsa dalam mencari motif setiap kes yang berlaku.

Pelbagai wajah yang pernah dan biasa dilihat sepanjang musim terdahulu bakal muncul dan menambahkan lagi konflik drama bersiri ini. Menarik lagi persoalan akan timbul apa yang akan berlaku selepas Horatio ditembak.

Kehadiran Kyle semestinya sering mengundang masalah sama ada peribadi mahupun secara profesional.

Sementara itu, Calleigh Duquesne (Emily Procter) yang mula rapat bersama Eric Delko’s (Adam Rodriguez) terpaksa menyelesaikan masalah hubungannya bersama Jake Berkeley.

Masalah juga semakin bertambah apabila Dr Tara Price (Megalyn Echikunwoke), Pemeriksa Perubatan baru kurang berpengalaman dan sering terburu-buru dalam melakukan kerja-kerjanya.

Tambah menarik, kemunculan samseng Rusia, pencurian yang melibatkan industri fesyen berprofil tinggi serta kes bunuh dengan kren setinggi 200 kaki pasti membuat penonton terpaku di hadapan televisyen.

Diketuai oleh Horatio, pasukan 'Crime Scene Investigators Miami’ ini berlatarkan kawasan mewah dan budaya sekeliling Miami.

Horatio merupakan bekas pengesan bom dari New York sering bergantung kepada gerak hati dan bukti forensic dalam menyelesaikan setiap kes jenayah.

Pasukannya disertai Calleigh Duquesne (Emily Procter), seorang pakar dalam ilmu sains, balistik, Eric Delko (Adam Rodriguez), Ryan Wolfe (Jonathan Togo) yang pakar mengenai selok-belok terusan air manakala Frank Tripp (Rex Linn) pula anggota polis yang baru dinaikkan pangkat sering menimbulkan kontroversi.

Terbaru ialah Dr. Tara Price (Megalyn Echikunwoke) sebagai seorang pemeriksa perubatan muda turut membantu pasukan tersebut.

Artikel Sebelum

Azizah Mahzan Tegur Syarikat Produksi

Artikel Berikut

Juliana Evans Menangis Tinggalkan Tanah Air

Artikel Berkaitan

Artikel Lain