Ikram Dinzly Terbawa Watak Ke Luar Lokasi

PETALING JAYA: Pelakon drama Ayoub, Iqram Dinzly mengakui sering terbawa-bawa watak yang sedang dilakonkannya sehingga ke luar set penggambaran.

Katanya, dia sukar mengawal keadaan apabila terlalu menjiwai sesebuah watak terutamanya watak-watak yang agak berat dan mencabar.

"Saya sukar mengawal keadaan, jika saya berlakon watak baik saya mahu kalau boleh beberapa drama yang saya lakonkan dalam masa yang sama juga watak baik.

"Kalau watak berbeza saya agak sukar nak dapat membawanya dengan baik sebab saya selalu menjiwai watak itu hingga ke luar lokasi. Misalnya watak Ayoub telah menjadikan saya Ayoub juga ketika di luar.

"Saya akan terikut-ikut perangai Ayoub yang suka duduk di rumah apabila berada di rumah dan yang penting ia lebih menginsafkan saya," katanya menceritakan watak itu adalah watak seorang yang baik.

Kata Iqram, momentum itu berubah apabila dia mendapat watak-watak antagonis seperti yang dilakonkan dalam filem Apokalips baru-baru ini.

"Sebab itu ketika saya dapat watak antagonis, saya lebih suka ambil watak-watak yang sama dalam drama-drama yang saya lakonkan pada masa yang saya. Ini kerana momentum lakonan saya mengikut watak-watak itu.

"Oleh itu saya tidak mahu watak yang berbeza-beza dalam satu tempoh yang sama sebab sukar untuk menjiwainya," kata jejaka kelahiran Ipoh, Perak ini.

Dalam pada itu, Iqram yang kelihatan susut berat badan mengakui sering ditegur tentang perkara tersebut. Katanya ia adalah disebabkan dia terpaksa membawa tiga karakter penting yang sedang dilakonkan sekarang.

"Ramai yang tegur saya kurus tapi saya tidak pula rasa begitu, cuma saya aku ada penurunan beberapa kilogram dari dahulu. Mungkin terlalu sibuk bekerja dan membawa tiga karakter dalam satu masa iaitu karakter diri sendiri, Ayoub dan Nur Firdaus Kencana dalam drama Sakti Delima.

Bercerita tentang kahwin, Iqram mengakui memasang impian untuk mendirikan rumah tangga namun masih belum bersedia untuk membimbing seorang wanita yang bergelar isteri.

"Setiap orang ada impian untuk berkahwin, saya juga ingin sebuah keluarga tapi bukan buat masa ini sebab belum cukup bersedia untuk membimbing seorang isteri.

"Saya perlu bimbing diri sendiri dahulu sehingga bersedia untuk membimbing orang lain," katanya.

Artikel Sebelum

Razali Hussin Kini Penternak Lembu

Artikel Berikut

Justin Bieber Idam Anugerah Grammy

Klik

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Semuanya di hujung jari anda... bawakan senyuman buat mereka yang kurang bernasib baik, itulah kempen Raya HLB

HONG Leong Bank dan Hong Leong Islamic Bank (HLB atau Bank) memperkenalkan kempen 'Jauh Di Mata, Dekat Di Hati' sebagai salah satu usaha membantu golongan kurang bernasib baik.

Artikel Lain