'Konsert J2011-Legenda' Hebat Tapi Kurang Menyerlah

KUALA LUMPUR: Persembahan penyanyi Jamal Abdillah pada Konsert J2011-Legenda dilihat sebagai persembahan biasa yang ditampilkan oleh Raja Pop Malaysia tersebut berbanding konsert-konsert sebelum ini.

Dengan perhiasan pentas yang agak sederhana, persembahan yang diadakan khas kepada media pada malam Khamis, kurang menyerlahkan kehebatan penyanyi tersohor itu.

Selain itu, dapat dilihat momentum persembahan yang diberikan juga kurang menarik perhatian penonton untuk turut berhibur bersamanya selama lebih kurang dua jam itu.

Konsert J2011-Legenda itu berlangsung pada Jumaat hingga Isnin ini di Panggung Sari, Istana Budaya, Kuala Lumpur ditaja sendiri oleh syarikat Jamal iaitu Bintang Channel Sdn Bhd.

Konsert dengan iringan Orkestra Simfoni Kebangsaan pimpinan Eddie Marzuki itu terbahagi kepada tiga segmen.

Bagi segmen pertama, penonton diperdendangkan dengan alunan lagu-lagu dalam koleksi album Jamal Abdillah bersama Medley lagu-lagu hitnya.

Keseluruhannya Jamal menampilkan kira-kira 23 buah lagu popular daripada album-albumnya.

Antara lagunya yang popular ialah Seniman Menangis, Sepi Seorang Perindu, Cinta Yang Terbiar, Takdir Penentu Segala, Sepi Seorang Perindu dan sebuah lagu baru iaitu Sueraya.

Kehebatan persembahan berkenaan agak merudum apabila Jamal membariskan lagu-lagunya yang kurang hits seperti Cinta Selayang Pandang, Kalipso Tropikana, Kelukaanku Kerana Mu, Antara Yakin Dan Curiga dan Sikapmu Meragukanku.

Manakala, Datuk Ahmad Nawab turut membuat penampilan khas di segmen kedua apabila turut mengiringi Jamal dengan iringan lagu-lagu bersama tiopan saksafon.

Sementara bagi segmen ketiga, nostalgia lagu-lagu popular yang pernah dinyanyikan penyanyi kegemaran Jamal seperti Tan Sri P. Ramlee, M. Bakri, S. Affendi, Ismail Harun, Eddy Silitongga dan Datuk Ahmad Jais. Bagaimanapun, kemerduan suara penyanyi ini sememangnya tidak dapat dinafikan mampu menarik peminat setianya untuk datang ke setiap persembahan yang diadakan.

Tiket-tiket bagi menyaksikan persembahan berkenaan dijual dengan harga RM85, RM105, RM135, RM255 dan RM305.

Konsert tersebut berlangsung di Istana Budaya bermula 7 Januari sehingga 10 Januari ini.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Bintang Filem Bollywood Di Singapura

Artikel Lain