Program Menarik TV3 Sempena Deepavali - Hiburan | mStar

Program Menarik TV3 Sempena Deepavali

Kenchana Dewi dan pasangannya dalam sebuah program hiburan sempena Deepavali
Kenchana Dewi dan pasangannya dalam sebuah program hiburan sempena Deepavali

PETALING JAYA: Sempena perayaan Deepavali yang akan disambut pada 5 November depan, TV3 bakal menyiarkan pelbagai rancangan menarik untuk penonton stesen televisyen itu.

Bermula pada hari Jumaat tarikh tersebut, seawal pukul 6.30 pagi, Malaysia Hari Ini (MHI) akan mengadakan lintas langsung dari kediaman Presiden MIC, Datuk Seri Samy Vellu dengan membicarakan tentang topik persiapan sambutan Deepavali.

Diikuti dengan Wanita Hari Ini(WHI), pada pukul 12 tengah hari yang dibawakan khas dari Little India, Briekfields, dekat sini yang baru sahaja dilancarkan oleh Perdana Menteri Malaysia, Datuk Sri Mohd Najib Razak dan Perdana Menteri India, Manmohan Singh, Rabu lalu.

Ia merupakan program televisyen pertama yang bersiaran secara langsung dari Little India, Briekfields. Program yang akan dihoskan oleh Nor Azzura, Farah dan Ezzan Zalilah itu juga bakal diwarnai dengan pelbagai acara menarik seperti tarian kebudayaan komuniti kaum India, dekorasi kolum dan perhiasan bersempena sambutan Deepavali.

Perayaan Pesta Cahaya ini diteruskan lagi dengan empat rancangan menarik, dua program muzikal, Cahaya Deepavali pukul 9 pagi dan Muzikal Jodoh Deepavali pada pukul 6 petang yang menampilkan Kenchana Devi bersama beberapa artis terkenal tempatan.

Sementara itu pada hari Sabtu, filem Ninaithale Inikkum akan disiarkan pada pukul 12 tengah hari manakala pada hari Ahad pula, filem Pensil akan disiarkan pukul 3 petang.

Artikel Sebelum

Pasha (Ungu) Kahwin Waktu Terdekat

Artikel Berikut

Raul Berang Dengan Wartawan

Artikel Berkaitan

default image

Syiling Memperingati P. Ramlee Dilancar

Klik

default image

Jom kongsi idea! Penduduk bandar diajak beri maklum balas draf Pelan Pembangunan KL

TRAJEKTORI perumahan dan komersial Kuala Lumpur diberikan perhatian dengan mendraf Pelan Pembangunan Kuala Lumpur 2040 (PPKL 2040).

default image

WKB 2030: Ke arah masa depan rakyat dan negara yang lebih cerah

WAWASAN ini menjamin kemakmuran dan kekayaan akan dinikmati bersama tanpa mengabaikan tanggungjawab membela masyarakat bandar dan desa yang berpendapatan rendah serta miskin.

default image

Jurang ekonomi penduduk bandar dan desa cabaran utama WKB 2030

JURANG ekonomi yang besar di antara kumpulan pendapatan, etnik serta kawasan luar bandar dan bandar antara cabaran besar yang dihadapi negara.

default image

Pakar ekonomi saran Malaysia laksana pembaharuan struktur

HALA tuju perdagangan dan pelaburan global memainkan peranan penting dalam ekonomi terbuka seperti Malaysia.

default image

WKB 2030: Gandingan kerajaan-swasta penting untuk manfaat rakyat

SEKTOR swasta perlu berganding bahu dengan kerajaan sebagai fasilitator untuk memperbaiki ketidakseimbangan pendapatan di negara ini.

Artikel Lain