Ahmad Busu Terkejut Dikatakan Meninggal Dunia - Hiburan | mStar

Ahmad Busu Terkejut Dikatakan Meninggal Dunia

PETALING JAYA: Pelakon dan pelawak veteran, Ahmad Busu, berada dalam keadaan sihat dan sedang berehat di rumahnya di Taman Seri Andalas, Klang, Selangor.

Dia yang beransur pulih dari penyakit strok itu menepis khabar angin tentang berita kematiannya yang tersebar melalui laman web sosial dan khidmat pesanan ringkas (SMS), semalam.

"Saya masih sihat, saya sendiri terkejut apabila ramai rakan artis dan wartawan yang telefon saya bertanyakan hal tersebut.

"Berita itu juga telah menyebabkan pihak keluarga saya di kampung cemas, daripada mana berita yang mereka dapat pun saya tidak tahu?" ujarnya yang dihubungi mStar Online, Ahad.

Pelakon yang mempunyai empat orang cahaya mata itu memberitahu masih menerima rawatan susulan pada setiap bulan di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM).

"Alhamdulilah, kini saya masih lagi menerima rawatan di PPUM pada setiap bulan. Malah sudah 70 peratus penyakit strok yang saya alami sejak tahun lalu semakin pulih.

"Kini saya sudah boleh berjalan tanpa mengunakan tongkat," katanya yang menasihatkan agar mereka yang menyebarkan sesuatu berita tentang kematian lebih berwaspada.

Artikel Sebelum

Abby Abadi Dedah Norman Mahu Rujuk Semula

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

default image

Akim Setia Pada Stacy

default image

David Beckham Dituduh Curang Lagi

Lebih Artikel

"Kami sudah beri yang terbaik" - Aidil

Peng Soon, Liu Ying tinggalkan BAM