“Saya masih suka kentang goreng!” - Luna Maya hampir termuntah gara-gara sumbat 3 biji kentang dalam mulut

Luna akui hampir termuntah ketika tersedak kentang.

SELEBRITI terkenal Indonesia, Luna Maya mengakui hampir termuntah apabila dia tersedak kentang ketika cuba menjayakan salah satu babak dalam filem Rumah Kentang: The Biginning.

Memetik laporan Tribun News, Luna yang memegang watak Sofie terpaksa memasukkan tiga biji kentang sekaligus dalam mulutnya supaya dia berjaya memuntahkan kentang tersebut bagi menjayakan karakter yang dilakonkan.

Meskipun terpaksa melakukan adegan itu berulang kali, Luna, 36, berkata dia tidak mengalami sebarang trauma terhadap kentang. 

"Tersedak kentang tu scene paling mencabar. Prosesnya apabila kentang tu dimasukkan ke dalam mulut, dan luahkan selepas menerima arahan. 

Luna akui sukar lakukan adegan muntahkan kentang.

"Bayangkan tiga biji kentang bulat-bulat sekaligus. Rasa tersedak, pening kepala macam nak muntah sebab kentang tu dah dekat hujung tekak. 

"Tapi, so far tak ada lagi trauma dengan kentang. Saya masih sukakan kentang goreng... suka sangat," katanya berseloroh. 

Dalam pada itu, Luna memberitahu bahawa faktor cuaca yang terlalu sejuk juga merupakan cabaran dalam menjayakan filem seram itu. 

Filem Rumah Kentang: The Beginning bakal ditayangkan di pawagam pada 21 November 2019 gandingan Luna Maya dan Christian Sugiono. - Tribun News

Luna Maya

Artikel Lain