suria

Sakit hati ditegur pegang makanan jualan guna tangan, lelaki mabuk tumbuk pekerja kedai mamak... Polis tahan 3 suspek

Kejadian tersebut berlaku di sebuah restoran mamak di Cyberjaya.

TIGA lelaki disyaki mabuk yang terlibat dalam insiden amukan di sebuah restoran mamak di Glomac, Cyberjaya ditahan pada Jumaat.

Ketua Polis Daerah Sepang, Asisten Komisioner Wan Kamarul Azran Wan Yusof berkata, tiga suspek yang ditahan itu berusia antara 50 dan 51 tahun.

Pergaduhan itu mengakibatkan dua pekerja kedai mamak itu mengalami kecederaan di bahagian kepala dan bahu.

ARTIKEL BERKAITAN: Pekerja kedai mamak dipukul dua lelaki... Terhuyung-hayang hayun penumbuk, pinggan nasi terbang ke lantai

“Insiden amukan itu dipercayai berpunca daripada tindakan pekerja menegur perbuatan salah seorang lelaki yang mengambil makanan dengan menggunakan jari.

“Pekerja itu kemudian menyuruh suspek berhenti berbuat demikian dan memberitahu mereka akan dilayan selepas pelanggan yang berada di hadapan mereka selesai membuat pesanan.

“Selepas diberitahu sedemikian, suspek bertindak agresif dan menyerang pekerja itu. Seorang suspek menggunakan sepasang penyepit makanan logam untuk memukul pekerja di kepala dan badan,” tambahnya.

Tambah Wan Kamarul, pada malam kejadian seramai 17 pekerja restoran sedang bertugas dan ada antara mereka cuba meleraikan pergaduhan.

Tambahnya, semakan mendapati dua daripada tiga suspek mempunyai rekod jenayah dan dadah. - THE STAR

Jadilah sebahagian daripada geng mStar! Follow kami di Telegram, Twitter, TikTok, Facebook, Instagram dan YouTube

Artikel Berkaitan

Artikel Lain