Mohd Haziq masih belum ditemui

Mohd Haziq (dalam bulatan) sehingga kini masih belum ditemui.

REMAJA Malaysia,  Mohd Haziq Mohd Tarmizi, 17 yang dilaporkan hilang selepas insiden tembakan rambang di masjid di Christchurch, New Zealand pada Jumaat lepas masih belum ditemui.

Menurut Pengerusi Jawatankuasa Kebajikan Masyarakat Penyayang dan Alam Sekitar Pulau Pinang Phee Boon Poh yang kini berada di sana, berkata usaha mengesan remaja itu sedang dilakukan oleh polis New Zealand berdasarkan maklumat yang diperoleh daripada ibunya.

''Ibu Mohd Haziq kini ada bersama pihak polis untuk memberikan nama yang betul, gambar yang betul kerana memang ada mayat-mayat yang belum dikenal pasti, jadi mereka harus membuat ujian asid deoksiribonukleik (DNA) sebelum ada apa-apa kenyataan daripada polis.

"Pada masa ini kami hanya berharap sesiapa yang ada maklumat mengenai Mohd haziq agar memanjangkannya kepada kami,” kata Phee ketika dihubungi  Bernama News Channel, Isnin.

Sementara itu, Phee berkata seorang lagi mangsa, Rahimi Ahmad, 39, dari Pulau Pinang pula telah selesai menjalani pembedahan untuk mengeluarkan serpihan peluru daripada tubuhnya.

Dua lagi rakyat Malaysia yang cedera iaitu Mohd Tarmizi Shuib, 46  dari Kedah dan Mohd Nazril Hisham Omar, 46, dari Kelantan juga sedang menerima rawatan di hospital sama.

Mohd Haziq merupakan anak kepada Mohd Tarmizi.

Setakat ini, pihak berkuasa New Zealand mengesahkan 50 maut dan 20 cedera dalam serangan pengganas di dua masjid di Christchurch.- Bernama

Mohd Haziq, Christchurch

Klik

Ayuh utamakan keselamatan pekerja! Jom sasar kurangkan kecederaan, penyakit di tempat kerja

KESELAMATAN dan kesihatan dalam kalangan pekerja perlu sentiasa menjadi keutamaan.

Wow! Usahawan dedah bagaimana SOP mampu jadikan bisnesnya lebih power

FRASA 'SOP' (Prosedur Operasi Standard) telah menjadi buah mulut dalam kalangan rakyat Malaysia sejak PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) dimulakan pada bulan Mac 2020.

Kajian semula tarif IWK amat diperlukan untuk penjagaan alam sekitar dan kebersihan awam

DALAM usaha untuk mengekang penularan pandemik Covid-19 di seluruh dunia, banyak perniagaan yang terpaksa gulung tikar ketika tempoh PKP.

Covid-19: Seminar Dr Azizan diteruskan secara online, tapi auranya ‘fuhhh’ macam buat dalam dewan besar - “Kami tak nak tangguh kejayaan anda”

PENULARAN wabak Covid-19 semakin meruncing berikutan peningkatan mendadak jumlah kes jangkitan virus itu di Malaysia.

Semua ada! Menu dunia, lokasi menarik lengkapkan pakej Australia... destinasi ‘wish list’ percutian anda

AUSTRALIA bukan sahaja mempunyai pelbagai lokasi menarik tetapi menawarkan pelbagai pilihan makanan halal yang cukup mudah diakses di mana sahaja.

Artikel Lain