"Terima kasih Najib" - Maszlee

JAKARTA: “Terima Kasih,”  jawapan ringkas Menteri Pendidikan Dr Maszlee Malik kepada bekas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak, yang sering membuat kenyataan provokatif atau troll terhadapnya.

Maszlee turut berharap Najib, yang kini aktif membuat kenyataan di media sosial seperti Facebook dan Twitter, bersama-sama membantu Kementerian Pendidikan berkempen di media sosial dalam menjadikan Malaysia sebagai sebuah Negara Membaca menjelang 2030.

Mengulas troll terbaru Najib di Facebooknya pada Khamis berkenaan lawatan kerja pertamanya ke Indonesia, Maszlee berkata beliau akan melakukan yang terbaik dalam menerajui kementerian yang pernah diterajui pemimpin itu.

"Saya masih baru bertatih dalam politik...saya tidak akan khianati negara dan rakyat," katanya.

Sebelum ini, Maszlee berkata kementerian itu menjadikan tempoh masa 10 tahun iaitu dari tahun 2021 sehingga 2030 sebagai Dekad Membaca Kebangsaan, ke arah Malaysia sebagai Negara Membaca menjelang 2030.

Najib dilihat sering melakukan provokatif terhadap menteri-menteri kabinet Pakatan Harapan, termasuk kenyataan Maszlee sebelum ini, antaranya isu kasut hitam dan terbaru semalam yang menyindir  kononnya Maszlee bersiar-siar ke Indonesia.

Maszlee yang dalam lawatan kerja padat ke Indonesia sejak semalam, turut bertemu rakan sejawatannya Menteri Pendidikan dan Kebudayaan Indonesia, Muhadjir Effendy pada Jumaat yang antaranya telah sepakat meningkatkan lagi kerjasama memantapkan institusi pengajian tinggi kedua-dua negara.

Antaranya, merancang melaksanakan konsep penubuhan universiti atau kampus satelit serta pembinaan cawangan universiti awam Malaysia di Indonesia, negara yang mempunyai penduduk lebih 260 juta orang itu.-Bernama

Maszlee Malik, Najib Tun Razak

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

Covid-19 bukan sekadar pandemik, buktikan kepentingan dunia digital... dorong MYNIC lebih rancak bantu bisnes online

MYNIC menawarkan program latihan pemasaran digital, dengan membawa perniagaan luar talian ke dalam talian dan seterusnya menghadapi pasaran ekonomi digital global.

Duka Covid-19 seakan terubat, TNB sinari hidup golongan memerlukan, agih zakat cecah RM4.36 juta

TNB tampil dengan inisiatif perkongsian rezeki melalui pengagihan wang wakalah zakatnya ke seluruh pelusuk tanah air.

Ketahui 7 cara mudah sediakan makanan di rumah

SEBENARNYA tak susah untuk menaik taraf ruang peribadi anda terutamanya dapur bagi memudahkan dan melancarkan hari-hari anda di rumah.

Berkongsi rezeki... itulah maksud di sebalik amalan membayar cukai

HARI ini, Malaysia dilanda krisis pandemik Covid-19 yang telah memberi banyak kesan kepada semua lapisan masyarakat.

Artikel Lain