Biarlah Tun M jadi PM - Anwar - Semasa | mStar

Biarlah Tun M jadi PM - Anwar

Anwar (kiri) dan Dr Mahathir. Foto Bernama

PETALING JAYA: Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim mengumumkan sekiranya beliau dilantik menjadi Ahli Parlimen beliau bakal memfokuskan urusan Parlimen bukan menguruskan negara.

Menurutnya, biarlah Perdana Menteri masih Tun Dr Mahathir Mohamad dengan menguruskan hal ehwal negara.

"Saya pun sudah memberitahu Dr Mahathir bahawa saya akan melihat urusan Parlimen, biarlah saya melihat pembaharuan Parlimen dan Dr Mahathir terus menguruskan negara.

"Saya tidak akan membenarkan apa juga percubaan untuk memutuskan hubungan kami," katanya kepada pemberita.

Anwar berkata, mereka berdua sudah cukup matang untuk berjuang dalam pertempuran ini.

Beliau turut menafikan, desas-desus kononnya menggunakan nama Rafizi Ramli sebagai alat untuk menjadi Perdana Menteri.

"Rafizi mempunyai intelektual politik sendiri dan saya fikir beliau tidak akan menjadi murah untuk menimbulkan apa juga perkara yang menjejaskan keperibadiannya.

"Saya tidak mahu menggunakan individu-individu yang bertanding, mereka mesti mematuhi etika, tidak ada fitnah untuk membeli fitnah kerana bertentangan dengan peraturan," katanya yang mengakui Rafizi merupakan rakan sekerjanya.

Mengulas mengenai adakan menerima tawaran daripada mana-mana wakil Ahli Parlimen untuk memberi tempat untuknya, beliau mengakui pelbagai individu (Ahli Parlimen) pelbagai parti dan negeri sudah berjumpanya.

Namun katanya, perkara itu belum masanya lagi dan beliau masih memberi keyakinan kepada Dr Mahathir mengurus negara. - Sinar Harian

Anwar Ibrahim , Dr Mahathir Mohamad

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain