Operasi bas percuma Kemaman Shuttle oleh BN dihentikan

KEMAMAN: Perkhidmatan Bas Percuma Kemaman Shuttle yang diuruskan oleh Pejabat Barisan Nasional (BN) Parlimen Kemaman  telah ditamatkan sejak 10 Mei lalu.

Dalam satu notis penamatan perkhidmatan yang dimuat turun menerusi laman Facebook rasmi Kemaman Shuttle, bas yang beroperasi pada Nov lalu itu terpaksa dihentikan perkhidmatan  setelah Anggota Parlimen Kemaman sebelum ini, Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek tidak lagi berkhidmat di pejabat Parlimen tersebut.

“Bas ini diuruskan (melalui sewaan dan penajaan) oleh Pejabat Barisan Nasional (BN) Parlimen Kemaman.

Adalah menjadi kesalahan jika ianya terus beroperasi kerana Pejabat Ahli Parlimen BN Kemaman tidak lagi boleh beroperasi kerana kami bukan lagi YB Parlimen di Kemaman, kerajaan negeri mahupun kerajaan pusat.

“Kami amat berharap semoga Bas Kemaman Shuttle ini dapat berbakti lagi kelak pada masa akan datang, Terima kasih buat semua yg menggunakannya. Maafkan kami atas segala kekurangan,” menurut kenyataan itu lagi.

Perkhidmatan bas percuma tersebut telah beroperasi pada 1 November tahun lalu atas inisiatif Ahmad Shabery yang ketika itu Menteri Pertanian Industri dan Asas Tani.

Perkhidmatan bas shuttle sebelum ini juga adalah perkhidmatan sosial yang tidak berasaskan keuntungan dan ia beroperasi hasil penajaan syarikat-syarikat swasta dan inisiatif yang dibuat bagi memenuhi kehendak rakyat setelah perkhidmatan pengangkutan bas henti-henti yang telah lama tidak beroperasi di daerah tersebut. - Bernama

Shuttle Kemaman

Artikel Sebelum

Osman Sapian MB Johor

Artikel Berikut

Klik

Check-out seleksi menyegarkan, menambah nikmatnya tradisi iftar... Kombo Cool Kathira, Cool Bandung memang berbaloi!

COOLBLOG Tradisi Cool Ramadan tampil dengan seleksi minuman Cool Kathira dan Cool Bandung.

Laksana tanggungjawab perangi Covid-19, sumbangan mega Petronas saat krisis tiada sempadan – “Diharapkan Malaysia lebih kuat dan utuh di masa depan”

DENGAN keadaan yang tidak menentu ketika ini akibat pandemik Covid-19, terdapat keperluan bagi negara untuk bersama-sama menangani penularan wabak itu.

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Artikel Lain