Operasi bas percuma Kemaman Shuttle oleh BN dihentikan - Semasa | mStar

Operasi bas percuma Kemaman Shuttle oleh BN dihentikan

KEMAMAN: Perkhidmatan Bas Percuma Kemaman Shuttle yang diuruskan oleh Pejabat Barisan Nasional (BN) Parlimen Kemaman  telah ditamatkan sejak 10 Mei lalu.

Dalam satu notis penamatan perkhidmatan yang dimuat turun menerusi laman Facebook rasmi Kemaman Shuttle, bas yang beroperasi pada Nov lalu itu terpaksa dihentikan perkhidmatan  setelah Anggota Parlimen Kemaman sebelum ini, Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek tidak lagi berkhidmat di pejabat Parlimen tersebut.

“Bas ini diuruskan (melalui sewaan dan penajaan) oleh Pejabat Barisan Nasional (BN) Parlimen Kemaman.

Adalah menjadi kesalahan jika ianya terus beroperasi kerana Pejabat Ahli Parlimen BN Kemaman tidak lagi boleh beroperasi kerana kami bukan lagi YB Parlimen di Kemaman, kerajaan negeri mahupun kerajaan pusat.

“Kami amat berharap semoga Bas Kemaman Shuttle ini dapat berbakti lagi kelak pada masa akan datang, Terima kasih buat semua yg menggunakannya. Maafkan kami atas segala kekurangan,” menurut kenyataan itu lagi.

Perkhidmatan bas percuma tersebut telah beroperasi pada 1 November tahun lalu atas inisiatif Ahmad Shabery yang ketika itu Menteri Pertanian Industri dan Asas Tani.

Perkhidmatan bas shuttle sebelum ini juga adalah perkhidmatan sosial yang tidak berasaskan keuntungan dan ia beroperasi hasil penajaan syarikat-syarikat swasta dan inisiatif yang dibuat bagi memenuhi kehendak rakyat setelah perkhidmatan pengangkutan bas henti-henti yang telah lama tidak beroperasi di daerah tersebut. - Bernama

Shuttle Kemaman

Artikel Sebelum

Osman Sapian MB Johor

Artikel Berikut

Klik

default image

Covid-19: Seminar Dr Azizan diteruskan secara online, tapi auranya ‘fuhhh’ macam buat dalam dewan besar - “Kami tak nak tangguh kejayaan anda”

PENULARAN wabak Covid-19 semakin meruncing berikutan peningkatan mendadak jumlah kes jangkitan virus itu di Malaysia.

default image

TVET ada potensi besar untuk kerjaya masa depan, ini lepasan SPM perlu tahu untuk jadi graduan ‘terhangat di pasaran’

HEBAT calon-calon SPM tahun 2019 apabila pencapaian mereka lebih baik berbanding tahun sebelumnya.

Artikel Lain