Hadi Awang Ucap Takziah Kepada Keluarga Haron Din - Semasa | mStar

Hadi Awang Ucap Takziah Kepada Keluarga Haron Din

 Datuk Seri Abdul Hadi Awang
Datuk Seri Abdul Hadi Awang
MARANG: Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang mengucapkan takziah kepada semua anggota keluarga Mursyidul Am PAS Datuk Dr Haron Din yang meninggal dunia di Amerika Syarikat Jumaat.

Beliau berkata Allahyarham Haron adalah di antara generasi awal lulusan Islam yang bersama-sama dengan PAS sejak parti itu ditubuhkan.

"Beliau merupakan generasi awal yang bersama dengan PAS, generasi awal lulusan Islam bersama dengan Profesor Dr Zulkifli Mohamad dan kumpulan Islam.

"Kita harap semua sumbangan Allahyarhamterhadap Islam dapat diterima  Allah SWT dansemua kekurangan beliau diampunkan oleh Allah SWT.

"Mudah-mudahan Allah bagi rahmat dan meletakkan rohnya bersama para Anbia, syuhada dan para solehin yang menegakkan Islam," katanya selepas menyampaikan kuliah mingguan pagi Jumaat di Masjid Rusila di sini.

Haron, 76, meninggal dunia pada 10.10 pagi (waktu Malaysia) di Hospital Stanford University, San Francisco, Amerika Syarikat akibat komplikasi jantung.

Allahyarham dimasukkan ke hospital berkenaan bagi mendapatkan rawatan lanjut berhubung masalah jantung yang dihidapinya.

Artikel Sebelum

Haron Din Minta Dikebumikan Di AS - Dr Mahfodz

Artikel Berikut

Tiga Pelancong Asing Cedera Bot Mewah Meletup

Artikel Berkaitan

Jeff Ooi Dibebas Dengan Jaminan Polis

Lebih Artikel