Najib Nafi Terima RM42 Juta Daripada SRC International - Peguam

Mohd Hafarizam Harun

KUALA LUMPUR: Datuk Seri Najib Tun Razak menafikan menerima RM42 juta daripada SRC International di dalam akaun peribadinya.

Peguamnya Datuk Mohd Hafarizam Harun berkata anak guamnya mengakui bahawa jumlah RM42 juta itu didepositkan ke dalam akaun banknya tetapi dia tidak tahu bahawa ia telah disalurkan melalui dua syarikat perantara.

"Anak guam saya menafikan RM42 juta dari SRC masuk ke akaunnya," katanya kepada pemberita di sini.

Katanya, beliau tidak boleh mengulas lanjut kerana tidak mahu menjejaskan siasatan oleh pihak berkuasa berhubung perkara itu.

Beliau mengulas berita yang diedarkan di portal dalam talian yang berkaitan saman fitnah yang difailkan oleh Najib terhadap Tun Dr Ling Liong Sik.

SRC International adalah sebuah anak syarikat 1Malaysia Development Berhad (1MDB) sehingga telah diambil alih oleh Kementerian Kewangan pada bulan Februari 2012 melalui transaksi dividen bukan tunai bernilai RM1 juta.

Mohd Hafarizam berkata demikian sebagai mengulas kenyataan pembelaan Dr Ling dan ahli politik veteran itu perlu membuktikan semasa perbicaraan jika dia mengetahui tentang perkara ini.

Najib menegaskan bahawa beliau mempunyai hak dalam perlembagaan untuk melindungi maruah dan nama baiknya atas kenyataan fitnah terhadap beliau

Najib telah menyaman Dr Ling atas kenyataan beliau yang didakwa membawa maksud bahawa beliau telah menyalahgunakan wang rakyat untuk kepentingan peribadinya.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Mangsa Dera Diselamatkan Orang Awam

Artikel Berkaitan

Artikel Lain