Keluarga Tun Razak Sangkal Spekulasi Harta Pusaka - Semasa | mStar

Keluarga Tun Razak Sangkal Spekulasi Harta Pusaka

Allahyarham Tun Abdul Razak
PETALING JAYA: Empat anak kepada Allahyarham Tun Abdul Razak menyangkal spekulasi berhubung harta pusaka yang ditinggalkan oleh bapa mereka yang juga bekas Perdana Menteri Malaysia.

Dalam satu kenyataan pada Selasa, Datuk Johari Razak, Datuk Nizam Razak, Datuk Seri Nazir Razak dan Datuk Nazim Razak telah merujuk bapa mereka sebagai seorang yang berprinsip, dan terkenal dengan sifat kesederhanaan.

"Kami amat bimbang dengan beberapa 'posting' dan artikel berita baru-baru ini yang telah menimbulkan spekulasi tentang harta pusaka peninggalan arwah bapa kami, Tun Abdul Razak.

"Kami secara rasmi ingin menyatakan bahawa beliau adalah seorang yang berprinsip, terkenal dengan sifat kesederhanaan dan penuh integriti buat semua yang mengenali beliau dan sebarang kenyataan atau kesimpulan sebaliknya adalah sama sekali tidak benar dan akan membawa kepada kekeliruan terhadap beliau sebagai seorang yang menjadi memori kerana jasa dan pengorbanan untuk negara, " kata kenyataan itu.

Keluarga itu seterusnya berkata mereka akan berdepan dengan sesiapa sahaja yang cuba mencemarkan memorinya dengan apa motif sekali pun.

"Kami juga ingin menambah bahawa seluruh keluarga kami bersatu dalam isu ini," kata keluarga itu.

Kenyataan dibuat ekoran artikel di dalam The New York Times, yang telah membuat spekulasi mengenai kekayaan keluarga Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak yang merupakan anak sulung Tun Abdul Razak.


Artikel Sebelum

Bomba Bantu Keluarkan Cincin Dari Jari Wanita

Artikel Berikut

Klik

default image

WKB 2030: Gandingan kerajaan-swasta penting untuk manfaat rakyat

SEKTOR swasta perlu berganding bahu dengan kerajaan sebagai fasilitator untuk memperbaiki ketidakseimbangan pendapatan di negara ini.

default image

Jom kongsi idea! Penduduk bandar diajak beri maklum balas draf Pelan Pembangunan KL

TRAJEKTORI perumahan dan komersial Kuala Lumpur diberikan perhatian dengan mendraf Pelan Pembangunan Kuala Lumpur 2040 (PPKL 2040).

default image

Ketahui 8 petunjuk bagi memantau manfaat WKB 2030 dikongsi rakyat

INDIKASI sosial sedang dibina bagi memastikan Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 (WKB 2030) memenuhi sasaran dan memberi manfaat kepada semua.

default image

Wawasan Kemakmuran Bersama 2030... ketahui suara dan harapan rakyat

RAKYAT menantikan Wawasan Kemakmuran Bersama (WKB) 2030 yang dapat memberi manfaat kepada segenap lapisan masyarakat.

default image

Subsidi untuk rakyat hidup selesa, ketahui fakta penting mengenai inisiatif ini

KOS sara hidup semakin meningkat dan kerajaan prihatin untuk mengurangkan beban rakyat.

Artikel Lain