suria

Pengarang

D. KANYAKUMARI

D. KANYAKUMARI

Lebih 3 Juta Rakyat Malaysia Belum Daftar Pemilih

KUALA LUMPUR: Lebih tiga juta rakyat Malaysia yang layak mengundi belum berdaftar dengan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR).

Pejuang MMA, Pengawal Keselamatan Ditahan Reman

PETALING JAYA: Empat individu ditahan untuk membantu siasatan berikutan insiden pergaduhan di sebuah kondominium di Subang Jaya.

Warga Emas Hidap Alzheimer Hilang Sejak Selasa

PETALING JAYA: Seorang pesakit Alzheimer telah dilaporkan hilang sejak dia keluar dari rumahnya di Johor Bahru pada petang Selasa.

Guan Eng Tak Setuju PPBM Monopoli Jawatan

PETALING JAYA: Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) tidak boleh memonopoli jawatan tertinggi dalam Pakatan Harapan, kata Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng.

Salam Lelaki Dan Wanita, Apa Kata KJ?

PETALING JAYA: Khairy Jamaluddin telah menyatakan pandangannya tentang lelaki dan wanita bukan muhrim yang bersalaman, selepas gambar Raja Arab Saudi berjabat tangan dengan Melania Trump menjadi tular.

Lima Penumpang Cedera, Pesawat AirAsia X Alami Gelora Udara

PETALING JAYA: Pesawat AirAsia X dari Taipei ke Kuala Lumpur mengalami gelora udara pada Khamis, mengakibatkan lima penumpang cedera.

Anak Hadi Awang Kini Ketua Pemuda PAS

PETALING JAYA: Anak kepada Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang, Muhammad Khalil Abdul Hadi menang jawatan Ketua Pemuda parti itu tanpa bertanding.

Harga Minyak Naik Bermula Khamis

PETALING JAYA: Kenaikan harga baharu petrol RON95 dan RON97 bagi minggu ketiga bulan April bermula Khamis ini.

Rakyat M'sia Tak Setuju Umur Bersara Naik Kepada 65 Tahun

PETALING JAYA: Rakyat Malaysia tidak bersetuju dengan cadangan menaikkan umur persaraan dari 60 tahun kepada 65 tahun.

Lapan Didakwa Serang Khalid Samad Di Parlimen

KUALA LUMPUR: Lapan lelaki didakwa di bawah Akta Kesalahan Kecil 1955 pada Isnin kerana menyerang Ahli Parlimen pembangkang, Khalid Samad di Parlimen pada November tahun lalu.