Kanak-Kanak Tiga Tahun Hilang di Kebun Getah - Semasa | mStar

Kanak-Kanak Tiga Tahun Hilang di Kebun Getah

BEAUFORT: Seorang kanak-kanak berumur tiga tahun hilang ketika bermain di kawasan kebun getah di Kampung Selagon di sini sejak pagi Jumaat. 

Ketua Polis Daerah Beaufort DSP Mustaffa Maarof Mustaffa (ulang: Mustaffa Maarof Mustaffa) berkata ketika kejadian, mangsa Mohd Shariqal Sidek bersama dua abangnya keluar dari rumah kira-kira 6.30 pagi tanpa disedari ibunya. 
 
"Polis dimaklumkan mengenai kehilangan kanak-kanak itu kira-kira pukul 1 tengah hari (semalam) sebelum memaklumkan kepada pihak bomba dan Jabatan Pertahanan Awam Malaysia untuk membantu dalam operasi mencari dan penyelamat," katanya pada sidang akhbar di sini hari ini. 

Mustaffa Maarof berkata operasi tersebut dihentikan pada pukul 6.30 petang semalam dan bersambung pada pukul 7 pagi tadi melibatkan kawasan seluas kira-kira 39 hektar. 

Beliau berkata mangsa dilihat kali terakhir bersama dua abangnya itu bermain di kawasan kejiranan berhampiran kawasan kebun getah sebelum hilang. 
 
Menurutnya, ibu mangsa Saminie Rawel, 24, yang menyedari kehilangan anaknya kira-kira jam 7 pagi meminta bantuan jiran untuk mencari anaknya yang hanya memakai baju lengan pendek dan seluar pendek berwarna putih tanpa memakai selipar. 

Timbalan Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat Datuk Azizah Mohd Dun, melawat keluarga mangsa hari ini. 

Anggota Parlimen Beaufort itu menasihatkan ibu bapa supaya sentiasa memantau pergerakan anak-anak terutama yang masih kecil bagi mengelakkan sebarang kejadian yang tidak diingini berlaku. 


kanak-kanak hilang , kebun getah

Lebih Artikel