Nombor Plat BMW: 'Duit Saya Untuk Lakukan Apa Saja' - Sanjeevan - Semasa | mStar

Nombor Plat BMW: 'Duit Saya Untuk Lakukan Apa Saja' - Sanjeevan

R. Sri Sanjeevan.

KUALA LUMPUR: Pengerusi badan pemantau jenayah MyWatch, R. Sri Sanjeevan mempersoalkan mengenai motif penyebaran dua nombor plat kenderaannya "BMW" yang bernilai kira-kira RM340,000 dengan menyatakan bahawa perkara itu dibuat menggunakan wang miliknya untuk apa sahaja yang disukainya.

"Ia merupakan satu taktik murahan untuk menyerang saya kerana semuanya dilakukan secara sah. Tiada sesiapa boleh persoalkan saya. Saya berusaha keras untuk mendapatkan wang dan saya boleh melakukannya sebagai kepuasan."

Beliau berkata demikian bagi mengulas mengenai satu gambar yang tersebar di media sosial mengenai pembida siri nombor plat "BMW", yang menyenaraikan beliau sebagai pemilik nombor plat BMW8 dan BMW11, masing-masing dengan harga RM174,776 dan RM165,000.

Siri nombor plat BMW ini terbuka untuk tender awam di pejabat JPJ di seluruh negara dari 14 hingga 28 Ogos lalu.

Turut berada di dalam senarai pemilik nombor plat "BMW" ialah jaguh badminton negara, Datuk Lee Chong Wei, yang dikatakan membayar RM97,777 untuk BMW6.

Sanjeeva mendapat perhatian umum selepas beliau ditembak di persimpangan lampu isyarat di Bahau, Negri Sembilan pada Julai 2013 dan berada dalam keadaan koma selama beberapa minggu.

Beliau yang merupakan ketua pemantau jenayah MyWatch, telah mendedahkan dakwaan salah laku dan penyelewengan dana dalam polis.

Sanjeevan berkata, beliau membeli nombor plat itu bagi tujuan pelaburan dan mempunyai sumber kewangan untuk membelinya.

Menurut Sanjeevan, beliau telah lama berkecimpung dalam industri perhotelan sebelum memulakan kumpulan pemantau jenayah pada 2012.

"Saya merupakan seorang pengurus kanan untuk Hotel Hilton selama lima tahun, dan berada dalam bidang perhotelan banyak tahun sebelum itu. Saya juga memiliki sebuah firma IT luar negara. Mereka yang menyerang saya tidak mengetahui latar belakang penuh mengenai diri saya," katanya.

Disebabkan oleh cakap-cakap berkenaan pembelian nombor plat tersebut, Sanjeevan berkata, beliau akan menyerahkan plat BMW8 dengan harga RM500,000 dan akan menderma RM100,000 untuk kebajikan.

Ditanya apakah yang akan dilakukannya terhadap satu lagi nombor plat iaitu BMW11, Sanjeevan secara berseloroh berkata: "Saya akan meletakkannya pada motosikal saya."

Sri Sanjeevan , nombor plat BMW

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

UMP terajui usaha perkasa TVET di negara ini

SELEPAS 17 tahun ditubuhkan, Universiti Malaysia Pahang (UMP) kini merupakan salah satu universiti utama di negara ini yang menawarkan Program Pendidikan Teknikal dan Latihan Vokasional (TVET) di peringkat tinggi.

default image

Subsidi untuk rakyat hidup selesa, ketahui fakta penting mengenai inisiatif ini

KOS sara hidup semakin meningkat dan kerajaan prihatin untuk mengurangkan beban rakyat.

default image

WKB 2030 fokus 9 kumpulan terpinggir, ketahui siapa mereka

PENGURUSAN polariti dalam WKB 2030 mengenal pasti sembilan kumpulan sasaran sebagai golongan terpinggir.

default image

Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 sasar rapatkan jurang pendapatan rakyat... ini fakta penting yang anda perlu tahu

EKONOMI negara akan distruktur semula menerusi Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 (WKB 2030).

default image

Putrajaya... tak kenal maka tak cinta

PUTRAJAYA dibina atas sebuah impian. Dan berdasarkan beberapa pertimbangan, ia merupakan lokasi impian untuk didiami.

Artikel Lain