suria

Pengarang

NICHOLAS CHENG

NICHOLAS CHENG

Larangan Kapcai Perlu Ada Kajian - Wan Junaidi

KUALA LUMPUR: Cadangan untuk melarang motosikal 'kapcai' memasuki Kuala Lumpur bagi mengurangkan pelepasan karbon perlu disokong oleh kajian saintifik, menurut Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar.

MCA Bantah Himpunan 355

KUALA LUMPUR: MCA menyuarakan bantahan terhadap rancangan PAS untuk mengadakan himpunan bagi meningkatkan sokongan terhadap pindaan Rang Undang-Undang Mahkamah Syariah (Bidang Kuasa Jenayah) (Pindaan) 2016 atau RUU 355.

Pemanjat Berani Mati Pertahan Aksi Bahaya

KUALA LUMPUR: Setiap kali pemanjat berani mati, Keow Wee Loong, 27, memuat naik gambar aksi terbaharunya di Internet, dia sudah bersedia berdepan dengan kritikan.

Bersembunyi Gara-Gara Hutang Anak

KUALA LUMPUR: Menjelang Hari Krismas yang penuh dengan kemeriahan dan kasih sayang, seorang wanita warga emas perlu bersembunyi apabila diganggu oleh Ah Long, gara-gara hutang yang ditinggalkan anaknya.

Viral Palsu: Ramai Rakyat Malaysia Masih Kurang Bijak Menilai

CYBERJAYA: S.Sumita mendapat 10A dalam Pentaksiran Tingkatan Tiga (PT3). Seorang pelajar yang cemburu dengannya kemudian menyebarkan berita bahawa beliau menjadi mangsa pembunuhan kejam di negara jiran.

Subramaniam: Solidariti Untuk Rohingya Bukan Bermakna Umno-PAS Bekerjasama

KUALA LUMPUR: Penglibatan Umno dan PAS dalam Himpunan Solidariti Ummah untuk Rohingya pada Ahad dengan menyaksikan kedua-dua presiden parti berkongsi pentas yang sama tidak bermakna mereka menjalinkan kerjasama.

Dua Sahabat Terima Anugerah Selamat Mangsa Nahas Pesawat TUDM

KUALA LUMPUR: Selepas pulang dari menangkap ikan, Saari Mohd Nor dan rakannya, Low Kok Seong akan bersarapan bersama dan membaca surat khabar di kampung mereka di Bagan, Pasir Penambang.

Saya Bersyukur Kerana Masih Hidup - Mangsa Runtuhan

SERENDAH: Satu-satunya mangsa yang cedera dalam kejadian tanah runtuh di Taman Idaman di sini awal pagi Sabtu, Muhammad Fareeze Hanuddin melahirkan rasa bersyukur kerana masih hidup.

Khairy: 80 Peratus Ditahan Terbabit IS Adalah Belia

KUALA LUMPUR: Majoriti rakyat Malaysia yang ditahan di atas dakwaan terlibat dengan kumpulan militan IS merupakan golongan belia, perkara itu dimaklumkan di Parlimen pada Isnin.

Malaysia Nafi Kajian Dakwa Jerebu 2015 Sebabkan 6,500 Kematian

KUALA LUMPUR: Malaysia menafikan kajian yang dijalankan Universiti Harvard dan Universiti Columbia, mendakwa jerebu di Asia Tenggara pada 2015 telah menyebabkan 6,500 kematian di negara ini.