300 Penduduk Gombak Berhimpun Nyatakan Sokongan Kepada Sultan Selangor - Semasa | mStar

300 Penduduk Gombak Berhimpun Nyatakan Sokongan Kepada Sultan Selangor

KUALA LUMPUR: Seramai 300 penduduk sekitar Gombak pada Selasa mengadakan perhimpunan secara aman bagi menyatakan sokongan terhadap Sultan Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah dalam isu jawatan menteri besar Selangor.

Perhimpunan di Dataran Taman Desa Minang, dekat sini itu diketuai UmnoBahagian Gombak dan disertai beberapa badan bukan kerajaan (NGO) antaranya Persatuan Inspirasi Melayu Gombak (Impak), Persatuan Penduduk Taman Desa Minang dan Persatuan Armada Malaiu (ulang: Malaiu) Malaysia. 

Ketua Umno Bahagian Gombak Abdul Rahim Kamaruddin berkata perhimpunan itu bertujuan menzahirkan iltizam dan semangat untuk terus mempertahan institusi raja supaya tiada pihak sewenang-wenang berani memperlekeh institusi tersebut.  

"Jangan sesekali salah guna hak untuk bersuara kerana dalam demokrasi ada suara tertentu yang perlu dihadkan demi menjaga keharmonian dan keselamatan negara," katanya kepada pemberita selepas perhimpunan itu. 

Menyifatkan individu memperlekeh institusi diraja sebagai pengkhianat, Abdul Rahim berkata rakyat harus menghormati institusi itu yang telah wujud ratusan tahun.

sokong Sultan Selangor

Artikel Berikut

Pelajar Zimbabwe Negatif Ebola

Klik

default image

Penggunaan air di Malaysia lebih tinggi daripada negara jiran? Jom kita jimat air!

ADAKAH penggunaan air kita setiap hari ke arah penjimatan atau pembaziran?

default image

Jurang ekonomi penduduk bandar dan desa cabaran utama WKB 2030

JURANG ekonomi yang besar di antara kumpulan pendapatan, etnik serta kawasan luar bandar dan bandar antara cabaran besar yang dihadapi negara.

default image

Merangsang Korporat Malaysia, PNB rangka strategi bersama pemimpin korporat kukuhkan ekonomi negara

SEJAJAR usaha Malaysia untuk menjadi kuasa ekonomi, adalah tepat pada masanya bagi sektor korporat negara meninjau ke arah langkah-langkah perubahan.

default image

Pakar ekonomi saran Malaysia laksana pembaharuan struktur

HALA tuju perdagangan dan pelaburan global memainkan peranan penting dalam ekonomi terbuka seperti Malaysia.

default image

Jom kongsi idea! Penduduk bandar diajak beri maklum balas draf Pelan Pembangunan KL

TRAJEKTORI perumahan dan komersial Kuala Lumpur diberikan perhatian dengan mendraf Pelan Pembangunan Kuala Lumpur 2040 (PPKL 2040).

Artikel Lain

Wan Kuzain sertai latihan skuad Sukan SEA