Polis Dilihat Masuk Ke Rumah Kapten Pesawat MH370 - Semasa | mStar

Polis Dilihat Masuk Ke Rumah Kapten Pesawat MH370

Kediaman Kapten Pesawat MH370 Zaharie Ahmad Shah di Laman Seri di Shah Alam pada Sabtu menjadi tumpuan pengamal media selepas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mengadakan sidang media mengenai maklumat terkini membabitkan pesawat tersebut. -fotoBERNAMA
SHAH ALAM: Polis dilihat tiba di rumah Kapten Zaharie Ahmad Shah, juruterbang pesawat Malaysia Airlines MH370, pada 2.42 petang Sabtu selepas sidang berita Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mengenai perkembangan pesawat yang hilang itu.

Tiga anggota polis berpakaian preman itu memperkenalkan mereka dari ibu pejabat polis Bukit Aman kepada pengawal keselamatan yang mengawasi kediaman Laman Seri di Seksyen 13 di sini, sebelum mengambil pas keselamatan untuk memasuki kawasan itu.      Simulator penerbangan di rumah Kapten Zaharie - Gambar fail

Difahamkan anggota polis berkenaan telah menjalankan pemeriksaan di kediaman juruterbang itu dan mereka dilihat meninggalkan rumah itu pada 4.46 petang.

Wakil-wakil media tempatan dan asing yang menunggu di kawasan perumahan itu, tidak dibenarkan memasukinya oleh pengawal keselamatan.

Pesawat itu yang membawa 227 penumpang dan 12 anak kapal ke Beijing dilaporkan hilang sejam setelah berlepas dari Lapangan Terbang Antarabangsa KL pada 12.41 pagi pada Sabtu lepas.

Pesawat itu sepatutnya mendarat di Beijing pada 6.30 pagi hari yang sama. Setakat ini, operasi mencari dan menyelamat, yang memasuki hari kelapan hari ini, masih gagal mengesan pesawat itu.

Sementara itu, polis dijadual memberi kenyataan rasmi mengenai pemeriksaan di rumah Zaharie pada satu sidang media Ahad.

"Saya tidak boleh nyatakan bila mereka jalankan siasatan dan siapa yang memberi maklumat mengenai perkara itu kepada agensi berita luar negara, Reuters, tadi tetapi apa yang boleh diberitahu setakat ini, kemungkinan perkara itu akan diumumkan esok. 

"Diharap media boleh menunggu," katanya.

Kapten Zaharie Ahmad Shah , mh370 , radar , mas

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

MH370: Kenyataan Penuh PM

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel