Idea Bentuk Kerajaan Perpaduan Di Terengganu Terlalu Awal - Karpal

KUALA LUMPUR: Idea untuk menubuhkan kerajaan perpaduan di antara Barisan Nasional (BN) dan Pakatan Rakyat di Terengganu berikutan kekosongan kerusi Dewan undangan Negeri (DUN) Kuala Besut adalah terlalu awal, kata Pengerusi DAP, Karpal Singh.

"Saya percaya ia adalah bersifat akademik semata-mata. Apa yang penting sekarang adalah memberi laluan kepada pilihan raya kecil diadakan.

"Pakatan akan mempertimbangkannya dengan berhati-hati bergantung kepada keputusan pilihan raya kecil itu," kata Karpal kepada pemberita di lobi Parlimen, Khamis.

Beliau diminta mengulas mengenai kemungkinan untuk membentuk kerajaan perpaduan di antara BN dan Pakatan sekiranya keputusan pilihan raya kecil tidak berpihak kepada BN.

Pada Pilihan Raya Kecil Ke-13 (PRU-13), BN kembali membentuk kerajaan negeri selepas memenangi 17 kerusi manakala Pakatan Rakyat menang 15 kerusi.

Beliau berkata semua parti harus menghormati proses demokrasi dan membenarkan pilihan raya kecil diadakan.

"Parti yang mempunyai ramai wakil rakyat perlu memerintah negara atau negeri dan isu itu tidak seharusnya dibangkitkan," katanya.

Klik

Semuanya di hujung jari anda... bawakan senyuman buat mereka yang kurang bernasib baik, itulah kempen Raya HLB

HONG Leong Bank dan Hong Leong Islamic Bank (HLB atau Bank) memperkenalkan kempen 'Jauh Di Mata, Dekat Di Hati' sebagai salah satu usaha membantu golongan kurang bernasib baik.

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Artikel Lain