Gangguan Bekalan Air Di Jelebu Esok - Semasa | mStar

Gangguan Bekalan Air Di Jelebu Esok

SEREMBAN: Sebahagian kawasan di Jelebu akan mengalami gangguan bekalan air pada Selasa berikutan kerja-kerja penyelenggaraan kolam dan injap kawalan tekanan di kolam Bukit Cheriau, Titi dan kolam Juntai, Lakai.

Ketua Bahagian Perkhidmatan Korporat Syarikat Air Negeri Sembilan Sdn Bhd (Sains) Azlan Abdul Aziz berkata gangguan dari 8 pagi hingga 8 malam itu melibatkan FRI Gelami, Felda Titi, Pusat Serenti, kawasan Chennah dan Kenaboi (Puom, Pekan Chennah, Kampung Chalin, Kampung Esok).

"Selain itu, seluruh kawasan Durian Tipus; Simpang Durian; Gugusan Felda Pasoh 1, 2, 3, 4; Simpang Pertang; Pertang dan seluruh kawasan Geylang turut terbabit," katanya di sini, Isnin.

Katanya bekalan air dijangka pulih secara berperingkat selepas itu kecuali di beberapa kawasan tinggi yang mungkin mengambil sedikit masa untuk kembali seperti biasa.

"Sains akan sedaya upaya mendapatkan sumber bekalan alternatif agar kawasan gangguan dapat dikurangkan. Pihak Sains ingin memohon maaf atas segala kesulitan yang dialami oleh para pelanggan semasa pelaksanakan penutupan sementara ini," katanya.

Pengguna yang memerlukan bantuan boleh menghubungi Sains di talian bebas tol 1-800-88-6982. BERNAMA

Artikel Berikut

Gred Gaji Polis, Tentera Dinaikkan

Artikel Berkaitan

Artikel Lain

Luiz dedah punca pindah ke Arsenal