MRT: Jalan Damansara, Persiaran Surian Ditutup Sebelah Malam Mulai Rabu

KUALA LUMPUR: Lorong paling kanan Jalan Damansara dan Persiaran Surian, di kedua-dua hala, akan ditutup selama tujuh hari mulai Rabu untuk projek pembinaan Mass Rapid Transit (MRT).

Pengarah Komunikasi Strategik dan Perhubungan Awam MRT Corporation Sdn Bhd, Amir Mahmood Razak berkata penutupan itu yang meliputi jarak 100 meter di kedua-dua hala jalan raya itu akan ditutup dari 11 malam hingga 5.30 pagi setiap hari.

Jalan Damansara, Kuala Lumpur dan Lebuhraya Damansara-Puchong (LDP) di kedua-dua hala, penutupan pada sebelah malam membabitkan dua bahagian, iaitu di hadapan bangunan Jabatan Bomba dan Penyelamat dan satu lagi di hadapan bekas Stesen Caltex.

Sementara itu, bagi Pesiaran Surian ia bermula di Kondominium Pelangi Damansara hingga Kondominium Surian, Mutiara Damansara, di kedua-dua hala, katanya dalam kenyataan di sini, Isnin.

"Persiaran Surian ialah jalan raya utama perbandaran itu menghubungkan Damansara ke Sungai Buloh dan Shah Alam. Ini adalah sebab penutupan itu dihadkan

pada sebelah malam. Penutupan ini bagi membolehkan kerja-kerja penempatan semula utiliti di tapak itu," katanya.

Amir berkata penutupan di kedua-dua tempat itu akan dipastikan memberi gangguan minimum kepada pengguna jalan raya. - BERNAMA

Artikel Sebelum

UPM Bakal Jadi Duta Pelancongan

Artikel Berikut

Klik

Wow! Usahawan dedah bagaimana SOP mampu jadikan bisnesnya lebih power

FRASA 'SOP' (Prosedur Operasi Standard) telah menjadi buah mulut dalam kalangan rakyat Malaysia sejak PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) dimulakan pada bulan Mac 2020.

Ayuh utamakan keselamatan pekerja! Jom sasar kurangkan kecederaan, penyakit di tempat kerja

KESELAMATAN dan kesihatan dalam kalangan pekerja perlu sentiasa menjadi keutamaan.

Semua ada! Menu dunia, lokasi menarik lengkapkan pakej Australia... destinasi ‘wish list’ percutian anda

AUSTRALIA bukan sahaja mempunyai pelbagai lokasi menarik tetapi menawarkan pelbagai pilihan makanan halal yang cukup mudah diakses di mana sahaja.

Covid-19: Seminar Dr Azizan diteruskan secara online, tapi auranya ‘fuhhh’ macam buat dalam dewan besar - “Kami tak nak tangguh kejayaan anda”

PENULARAN wabak Covid-19 semakin meruncing berikutan peningkatan mendadak jumlah kes jangkitan virus itu di Malaysia.

Kajian semula tarif IWK amat diperlukan untuk penjagaan alam sekitar dan kebersihan awam

DALAM usaha untuk mengekang penularan pandemik Covid-19 di seluruh dunia, banyak perniagaan yang terpaksa gulung tikar ketika tempoh PKP.

Artikel Lain