PAS Selangor Dakwa Kenyataan Hassan Ali Diputar Belitkan - Semasa | mStar

PAS Selangor Dakwa Kenyataan Hassan Ali Diputar Belitkan

PETALING JAYA: PAS Selangor pada Khamis menegaskan bahawa mereka berdiri teguh di belakang kenyataan akhbar yang dibuat oleh Pesuruhjayanya, Datuk Dr Hasan Ali pada Rabu berhubung isu pelantikan Setiausaha Kerajaan Negeri Selangor yang baru.

Ini kerana kenyataan akhbar tersebut adalah selaras dengan arahan parti dan presiden PAS.

Ketua Penerangan Badan Perhubungan PAS Selangor, Roslan Shahir Mohd Shahir berkata, PAS negeri kesal kenyataan yang dibuat dalam sidang akhbar tersebut telah diputar-belitkan oleh sebuah portal berita sehingga menggambarkan seolah-olah PAS Selangor bersetuju dengan proses pelantikan Datuk Mohd Khusrin Munawi dan terpisah dari pendirian Pakatan Rakyat Selangor dan kerajaan negeri.

"PAS Selangor ingin mengulangi bahawa ia komited dengan pendirian kerajaan negeri dan bersetuju dengan sidang khas Dewan Negeri Selangor yang dijadualkan pada 24 Januari ini yang bermatlamat mengembalikan kuasa istana dalam undang-undang tubuh kerajaan negeri Selangor.

"Sesungguhnya PAS Selangor menolak sebarang bentuk campurtangan dan gangguan dari Kerajaan Persekutuan berhubung pelantikan pegawai kanan negeri tanpa melibatkan kerajaan negeri.

Sehubungan dengan itu, PAS Selangor sedang menimbang untuk mengambil tindakan tegas terhadap portal berkenaan kerana melaporkan perkara yang tidak benar dan berbentuk fitnah.

Sebelum itu, satu rombongan yang diketuai oleh Pesuruhjaya, Setiausaha Perhubungan dan Ketua Penerangan PAS Selangor telah mengunjungi Presiden PAS, Datuk Seri Hadi Awang yang mana rombongan berkenaan telah mempertontonkan rakaman video sepenuhnya sidang akhbar tersebut kepada Hadi.

Artikel Sebelum

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Jom kongsi idea! Penduduk bandar diajak beri maklum balas draf Pelan Pembangunan KL

TRAJEKTORI perumahan dan komersial Kuala Lumpur diberikan perhatian dengan mendraf Pelan Pembangunan Kuala Lumpur 2040 (PPKL 2040).

default image

Cekap tangani isu sekolah daif, Kementerian Pendidikan sasar selesai tiga tahun lagi

KEMENTERIAN Pendidikan sedang bekerja keras dalam usaha membaiki dan membina semula sekolah yang dalam keadaan daif di seluruh negara.

default image

Agenda bumiputera masih keutamaan WKB 2030

STATISTIK oleh Institut Masa Depan Malaysia (Masa), bumiputera berada di bahagian bawah apabila ia berkaitan dengan pemilikan kekayaan dan tahap pendapatan.

default image

Teknologi analitik data raya asas pelaksanaan inisiatif kerajaan masa depan – Saifuddin Nasution

PROGRAM Subsidi Petrol merupakan inisiatif kerajaan untuk meringankan beban isi rumah berpendapatan rendah melalui pengagihan semula subsidi petrol.

default image

Perahu naga bakal 'membelah' Tasik Putrajaya, 90 pasukan korporat berentap rebut gelaran juara!

SEMUA peserta nampaknya tidak sabar untuk menyahut cabaran bagi merebut gelaran juara perlumbaan perahu naga di Tasik Putrajaya.