NGO Perlu Kerjasama Dengan Kerajaan - Rosmah - Semasa | mStar

NGO Perlu Kerjasama Dengan Kerajaan - Rosmah

KUALA LUMPUR: Isteri kepada Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor mahu pertubuhan-pertubuhan bukan kerajaan (NGO) bekerjasama dengan Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat dalam semua aktiviti yang dijalankan oleh kerajaan.

Menurut beliau, semua NGO sepatutnya tidak bertelingkah sesama sendiri dan perlu lebih peka terhadap perkara-perkara yang lebih penting seperti isu perubahan cuaca.

“Mereka juga tidak seharusnya memperbesarkan masalah-masalah kecil yang berlaku di antara mereka,” kata beliau pada sidang akhbar selepas menyaksikan Program Penyerahan Bantuan Khas Perbendaharaan Kepada NGO di sini hari ini.

Menerusi program itu, dana bantuan khas Perbendaharaan sebanyak RM1.78 juta diagihkan oleh Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil kepada 10 NGO di seluruh negara.

Pertubuhan-pertubuhan tersebut telah diperakukan oleh Jabatan Kebajikan Masyarakat, Jabatan Pembangunan Wanita dan Lembaga Penduduk dan Pembangunan Keluarga Negara untuk membiayai pelbagai program utama di bawah kementeriannya.

Menurut Rosmah lagi, golongan wanita di negara ini amat bertuah kerana mereka mendapat perhatian dan diberi keutamaan dalam pelbagai aspek jika dibandingkan dengan golongan yang sama di negara-negara lain.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Agenda bumiputera masih keutamaan WKB 2030

STATISTIK oleh Institut Masa Depan Malaysia (Masa), bumiputera berada di bahagian bawah apabila ia berkaitan dengan pemilikan kekayaan dan tahap pendapatan.

default image

CPA Australia platform berkualiti, pantas capai kelayakan perakaunan diiktiraf global

JIKA anda mempunyai kelayakan yang sewajarnya dalam industri perakaunan, perbankan dan kewangan, ia boleh memberikan prospek kerja dan kepelbagaian projek kepada anda.

default image

Jom bantu bayar balik pinjaman PTPTN pekerja! Pelepasan cukai antara 7 kelebihan untuk dinikmati majikan

HUBUNGAN majikan dan pekerja ibarat irama dan lagu, kedua-duanya saling memerlukan antara satu sama lain demi kelangsungan operasi syarikat.

default image

Perahu naga bakal 'membelah' Tasik Putrajaya, 90 pasukan korporat berentap rebut gelaran juara!

SEMUA peserta nampaknya tidak sabar untuk menyahut cabaran bagi merebut gelaran juara perlumbaan perahu naga di Tasik Putrajaya.

default image

Wawasan Kemakmuran Bersama 2030... ketahui suara dan harapan rakyat

RAKYAT menantikan Wawasan Kemakmuran Bersama (WKB) 2030 yang dapat memberi manfaat kepada segenap lapisan masyarakat.

Artikel Lain