Suria Residence Tawar Kejiranan Terbaharu Di Bukit Jelutong - Klik | mStar

Suria Residence Tawar Kejiranan Terbaharu Di Bukit Jelutong

Suria Residence menawarkan lokasi kejiranan terbaharu di Bukit Jelutong, Shah Alam.
SELARI dengan perkembangan terkini, pelbagai faktor selain harga dan lokasi perlu dipertimbangkan oleh seseorang yang ingin melabur dalam bidang hartanah.

Apabila harga hartanah di Kuala Lumpur dan Petaling Jaya dilihat semakin meningkat sejak kebelakangan ini, golongan muda melihat mereka seakan tidak layak untuk memiliki hartanah di kawasan pusat bandar.

Sungguhpun demikian, golongan berkenaan sentiasa mengimpikan untuk memiliki kediaman yang mempunyai ruang tamu yang luas mengikut kemampuan kewangan mereka.

Lebih menarik jika kawasan kediaman itu terletak di kawasan strategi khususnya yang berdekatan dengan pusat kormesial dan beli-belah.

Justeru, pilihan itu kini terdapat berhampiran dengan kejiranan elit di Shah Alam iaitu Bukit Jelutung.

Suria Residence - merupakan projek kediaman terbaharu di kawasan kejiranan Bukit Jelutong.

Service residence  yang terletak di Pusat Komersial Bukit Jelutong ini bakal mengandungi pelbagai kemudahan, selain berdekatan dengan pusat beli-belah Tesco dan Giant.

Bukan itu sahaja, ia juga mempunyai rangkaian jalan raya yang baik untuk ke Kuala Lumpur, Petaling Jaya, Shah Alam dan Klang melalui Lebuhraya Koridor Guthrie (GCE), Lebuhraya Baru Lembah Klang (NKVE) dan Lebuh Raya Persekutuan.

Pastinya kemudahan jaringan perhubungan tersebut memudahkan orang ramai yang memilih untuk tinggal di kawasan kediaman ini untuk ke tempat kerja dan pusat beli-belah dalam masa yang singkat.

Pelabur hartanah di kawasan ini juga bakal menyaksikan transformasi Bukit Jelutung menjadi sebuah kejiranan eksklusif dan menguntungkan serta meningkatkan jumlah permintaan kerana terletak berhampiran Shah Alam yang menjadi hab perindustrian dan komersil di Selangor.

Suria Residence merupakan hartanah jenis pegangan bebas yang menawarkan harga bermula daripada RM466,000 ke atas antara saiz 600 ke 1,200 kaki persegi seunit.

Ia memiliki pelbagai kemudahan seperti kolam renang, gimnasium dan dewan serba guna serta gelanggang badminton bagi memberikan peluang kepada penduduk melakukan aktiviti riadah.

Suria Residence terdiri daripada dua menara 17 dan 18 tingkat yang mengandungi 545 kediaman yang dijangka siap pada 2018.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Suria Residence, sila hubungi Vinnie Wong (+6012-6559726 / vinniewong@reapfield.com) atau Yvonne Tan (+6012-2778396 /yvonnetan@reapfield.com).


Suria Residence

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

default image

Perahu naga bakal 'membelah' Tasik Putrajaya, 90 pasukan korporat berentap rebut gelaran juara!

SEMUA peserta nampaknya tidak sabar untuk menyahut cabaran bagi merebut gelaran juara perlumbaan perahu naga di Tasik Putrajaya.

default image

Merangsang Korporat Malaysia, PNB rangka strategi bersama pemimpin korporat kukuhkan ekonomi negara

SEJAJAR usaha Malaysia untuk menjadi kuasa ekonomi, adalah tepat pada masanya bagi sektor korporat negara meninjau ke arah langkah-langkah perubahan.

default image

Percutian travel tren janjikan servis 'awesome' dan 1,001 pengalaman menakjubkan!

TRAVEL serata dunia lebih pantas dengan menggunakan kapal terbang tetapi amat menyeronokan jika tren menjadi pilihan.

default image

Ketahui 8 petunjuk bagi memantau manfaat WKB 2030 dikongsi rakyat

INDIKASI sosial sedang dibina bagi memastikan Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 (WKB 2030) memenuhi sasaran dan memberi manfaat kepada semua.

default image

Populasi penduduk kunci utama PSKL2040

DBKL menekankan aspek populasi penduduk sebagai kriteria utama dalam merangka pelan pembangunan di ibu kota.

Artikel Lain

Tiga lagi positif koronavirus