Advertorial | mStar

Klik

Gangguan bekalan air sementara di beberapa kawasan di KL, Selangor bermula 24 April

PENDUDUK di beberapa kawasan di Kuala Lumpur dan Selangor akan mengalami gangguan bekalan air sementara bermula 24 April ini.

Serlahkan kreativiti anak-anak dengan cabaran HP Little Makers yang menyeronokkan!

KREATIVITI anak-anak pastinya menjadi perhatian ibu bapa dalam dunia teknologi yang kini semakin canggih dan berkembang pesat, terutama dalam pembelajaran.

Air Selangor terima Anugerah Cemerlang NCOSH 2018 bagi kategori kemudahan air

KOMITMEN Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Air Selangor) dalam meningkatkan tahap keselamatan dan kesihatan pekerjaan di tempat kerja terbukti apabila pejabat Wilayah Gombak Air Selangor dipilih sebagai pemenang Anugerah Cemerlang Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan Kebangsaan 2018 kategori kemudahan air baru-baru ini.


Program hujung minggu Universiti Taylor dipenuhi peluang untuk tenaga kerja masa depan

KAJIAN terbaharu oleh Insitut Kajian Khazanah mendapati sistem pendidikan Malaysia lebih menekankan kepada akademik dan kelayakan profesional.

Universiti Taylor ke-14 terbaik dunia dalam senarai QS World University Rankings bagi hospitaliti dan pengurusan liburan

UNIVERSITI Taylor mengekalkan kedudukannya sebagai salah satu pusat pengajian terbaik apabila tersenarai dalam ranking QS Dunia 2019 mengikut subjek menerusi program Hospitaliti dan Pengurusan Liburan baru-baru ini.

Loji Rawatan Air Selangor diiktiraf sebagai Pusat Bertauliah Sistem Latihan Dual Nasional (SLDN)

LOJI Rawatan Air Sungai Semenyih mendapat pengiktirafan sebagai Pusat Bertauliah Sistem Latihan Dual Nasional (SLDN) daripada Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK), Kementerian Sumber Manusia.

Memperkasa generasi pembina masa depan negara

PADA 2018, Universiti Taylor naik 15 anak tangga untuk disenaraikan di kedudukan ke 135 dalam 200 universiti terbaik, dan tersenarai di dalam 1% universiti tertinggi di rantau Asia.

Memastikan bekalan air terawat selamat di dalam rangkaian pengagihan

AIR Selangor telah memperkenalkan sistem pengklorinan automatik sekunder untuk memastikan kualiti air di dalam saluran paip dan kolam perkhidmatan.

Penggantian paip usang bagi menjamin bekalan berterusan kepada pelanggan

AIR Selangor sedang melaksanakan program penggantian paip untuk menukar paip usang yang sering bocor atau pecah.

IJN terima dua mesin pengimbas baharu

KUALA LUMPUR: Dengan kewujudan teknologi, doktor kini tidak perlu melakukan pembedahan untuk melihat organ dalam tubuh pesakit.

PJH kibar sayap di luar Putrajaya

RAMAI yang mengenali Putrajaya sebagai sebuah bandar pentadbiran kerajaan yang terdiri daripada bangunan-bangunan indah dengan panorama penuh kehijauan.

Pameran hartanah edisi bumiputera bermula 26 Jun ini

PROGRAM terbaharu anjuran StarProperty.my iaitu  Pameran Perumahan Edisi Bumiputera akan berlangsung di AEON Mall Shah Alam bermula 26 Jun sehingga 1 Julai ini.

Lebih 260,000 Rakyat Dikecualikan Cukai

KUALA LUMPUR: Lebih 260,000 rakyat akan dikecualikan daripada membayar cukai pendapatan berikutan pengurangan dua mata peratusan dalam kadar cukai individu bagi mereka yang berpendapatan antara RM20,000 dan RM70,000.

BR1M Amat Bermakna Buat Keluarga Susah

PETALING JAYA: Kehidupan Manimaran Mariappan lebih gembira dan bahagia sejak tiga tahun lalu.

Siapa Jutawan Seterusnya?

PELUANG untuk bergelar jutawan kini lebih cerah menerusi strategi pemasaran gerila oleh BSN dalam memburu bakal jutawan bagi bulan November dan Disember 2017 menerusi SSP.