Polis Dedah Gambar Salah Abdeslam

POLIS Perancis mendedahkan gambar terbaru suspek serangan Paris, Salah Abdeslam yang mengorbankan 129 nyawa pada Jumaat lepas.

Salah Abdeslam didakwa menggunakan kereta Volkswagen hitam untuk melakukan serangan pada Jumaat selain  menggunakan nama baru dan menyamar dengan memakai rambut palsu serta cermin mata.

Namun dalam usaha buruan polis antarabangsa, seorang rakan mendedahkan bahawa dia berasa bersalah dengan pembunuhan yang dilakukan tetapi tidak boleh menyerah diri kerana takut dengan tindak balas keluarganya oleh ISIS.

Abdeslam adalah lelaki yang dikehendaki di Eropah selepas didakwa dalang serangan Paris, Abdelhamid Abaaoud terbunuh dalam pertempuran selama enam jam dengan polis pada Rabu di Paris' Saint-Denis.

Pihak berkuasa percaya Abdeslam tinggal di pangsapuri sama di mana Abaaoud bersembunyi tetapi dia tidak dijumpai semasa serbuan.

Tetapi mungkin dia sedang bersembunyi dari polis dan pejuang jihad yang lain kerana dia tidak melaksanakan tugasannya sebagai pengebom berani mati.

Abdeslam antara penyerang yang sempat dirakam kamera CCTV ketika menembak orang ramai di luar kafe semasa serangan pada Jumaat.

Paris, Perancis

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

Covid-19 bukan sekadar pandemik, buktikan kepentingan dunia digital... dorong MYNIC lebih rancak bantu bisnes online

MYNIC menawarkan program latihan pemasaran digital, dengan membawa perniagaan luar talian ke dalam talian dan seterusnya menghadapi pasaran ekonomi digital global.

Duduk rumah, pesan online, kami hantar order! Jom semak senarai servis makanan di kawasan sekitar anda

SEPANJANG tempoh PKP, orang ramai digalakkan membuat pembelian secara dalam talian.

Berkongsi rezeki... itulah maksud di sebalik amalan membayar cukai

HARI ini, Malaysia dilanda krisis pandemik Covid-19 yang telah memberi banyak kesan kepada semua lapisan masyarakat.

Ketahui 7 cara mudah sediakan makanan di rumah

SEBENARNYA tak susah untuk menaik taraf ruang peribadi anda terutamanya dapur bagi memudahkan dan melancarkan hari-hari anda di rumah.

Duka Covid-19 seakan terubat, TNB sinari hidup golongan memerlukan, agih zakat cecah RM4.36 juta

TNB tampil dengan inisiatif perkongsian rezeki melalui pengagihan wang wakalah zakatnya ke seluruh pelusuk tanah air.

Artikel Lain