Bukan Barca, Messi Saran Kelab Untuk Sanchez - Sukan | mStar

Bukan Barca, Messi Saran Kelab Untuk Sanchez

Alexis Sanchez

PENYERANG dari Argentina, Lionel Messi, menyarankan agar Alexis Sanchez bergabung dengan Paris Saint Germain (PSG) jika mahu meninggalkan Arsenal.

Di penghujung kempennya musim ini, Sanchez dilihat tidak akan menyambung kontraknya bersama Arsenal.

Walaupun Arsenal tidak berputus asa untuk mempertahankannya, Sanchez dilihat akan angkat kaki kerana banyak kelab besar sedang mengintai dirinya.

Ketika banyak spekulasi tentang masa depan Sanchez timbul, sebuah media di Sepanyol Don Balon melaporkan bahawa Messi mencadangkan agar bekas rakannya di Barca itu berhijrah ke PSG.

Don Balon sebelum ini melaporkan bahawa Messi dan Sanchez berkawan baik ketika sama-sama menyarung jersi Barcelona dan sehingga kini masih bertukar informasi.

Dalam laporan yang sama juga disebutkan bahawa Messi sedar bahawa Barcelona tidak berminat untuk mendatangkan kembali Sanchez, walaupun secara percuma.

Justeru dia menyarankan agar Sanchez berpindah ke PSG, di mana dia mampu menjadi salah seorang pemain bintang bersama Neymar, Edinson Cavani dan Kylian Mbappe.

Sebelum ini Sanchez hampir ke Stadium Etihad bersama Manchester City namun perpindahan tersebut gagal dengan alasan Arsenal, Thomas Lemar tidak mahu meninggalkan AS Monaco untuk bersama mereka.

Lionel Messi , Alexis Sanchez

Artikel Sebelum

FAP: Zairil Letak Jawatan

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Messi Ditawar Kontrak Sepanjang Hayat

Messi Rakam Gol Ke-100

Lebih Artikel

Ustazah sekolah dikhuatiri hilang