Ancelotti 'Dikesan' Jumpa Wakil Chelsea - Sukan | mStar

Ancelotti 'Dikesan' Jumpa Wakil Chelsea

BEKAS pengurus Chelsea, Carlo Ancelotti telah dikesan mengadakan perbincangan dengan wakil-wakil The Blues pada Isnin dan dia dikatakan menjadi pilihan utama kelab itu untuk menggantikan Jose Mourinho, lapor Sun.

Lelaki dari Itali itu dilihat mengadakan 'perbincangan yang mendalam' dengan beberapa ahli perniagaan, termasuk seorang yang didakwa sebagai peguam mewakili juara Liga Perdana itu di restoran mewah Quattro Passi di Mayfair, London.

Mourinho kekal di Stamford Bridge tetapi berada di bawah tekanan selepas kekalahan ke atas Stoke Sabtu lalu, yang merupakan kekalahan ketujuh kelab itu dalam 12 perlawanan liga.

Ramai berpendapat Mourinho tidak berada dalam kedudukan bahaya, bagaimanapun laporan Sun mencadangkan sebaliknya.

Ancelotti yang dipecat oleh Real Madrid pada Jun lalu, telah berkali-kali dikaitkan dengan kepulangannya ke kelab itu yang diuruskan dengan jayanya antara tahun 2009 dan 2011.

Lelaki berusia 56 tahun itu berjaya membawa Chelsea menjadi juara Liga Perdana dan Piala FA pada musim pertama dia bertanggungjawab terhadap kelab itu, tetapi telah disingkirkan 12 bulan kemudian selepas Blues kalah di tempat kedua kepada Manchester United.

Walau bagaimanapun, dalam satu tinjauan 90 minit yang dijalankan pada awal November, 47 peratus daripada penyokong Chelsea berkata mereka lebih suka mengekalkan Mourinho daripada mengupah orang lain, termasuk Ancelotti.

Ancelotti menduduki tempat kedua dalam hasil tinjauan, menerima 31 peratus undi.

Bekas pengurus Liverpool, Brendan Rodgers, yang memenangi sebanyak 14 peratus undi juga dikesan memakai sut di London minggu ini, mencetuskan spekulasi bahawa dia telah menghadiri temuduga untuk satu peranan baru.

Rodgers juga mempunyai hubungan dengan Stamford Bridge, dengan melatih skuad remaja dan simpanan Blues antara 2004 dan 2008.

Jose Mourinho , Carlo Ancelotti

Artikel Sebelum

Sepp Blatter Masuk Hospital Kerana Stres

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Ustazah sekolah dikhuatiri hilang