Pemain Sepak Takraw Jerman & N.Zealand Berlatih di Terengganu

KUALA TERENGGANU: Dua persatuan sepak takraw iaitu dari Jerman dan New Zealand masing-masing akan menghantar 20 pemain untuk menjalani latihan di negeri ini pertengahan tahun depan.

Pengerusi Persatuan Sepak Takraw Negeri Terengganu (PSTNT), Mohd Shapian Ali berkata Terengganu menjadi pilihan kerana pembangunan sukan itu yang dilihat memberangsangkan yang sedang dialaminya.

PSTNT telah menerima surat daripada kedua-dua persatuan berhubung perkara itu melalui Sekolah Sukan Bukit Nenas, Setiu, katanya kepada Bernama.

Mohd Shapian berkata PSTNT juga akan mengadakan kerjasama dengan Persatuan Sepak Takraw Belgium bagi membantu persatuan negara tersebut.

Beliau berkata kerjasama memfokus kepada mempromosi sukan itu di peringkat sekolah dan universiti di sana.

"Presiden persatuan negara itu Ben Lentacker telah datang berjumpa saya di sini untuk memohon kerjasama mempromosikan sukan itu di negaranya," katanya.

Beliau berkata Belgium kini memiliki lebih 10 buah persatuan dan kelab sepak takraw malah mereka turut mempunyai regu wanita. Mohd Shapian berkata Belgium mahu menjadi kuasa sepak takraw di Eropah. -BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Laksana tanggungjawab perangi Covid-19, sumbangan mega Petronas saat krisis tiada sempadan – “Diharapkan Malaysia lebih kuat dan utuh di masa depan”

DENGAN keadaan yang tidak menentu ketika ini akibat pandemik Covid-19, terdapat keperluan bagi negara untuk bersama-sama menangani penularan wabak itu.

Check-out seleksi menyegarkan, menambah nikmatnya tradisi iftar... Kombo Cool Kathira, Cool Bandung memang berbaloi!

COOLBLOG Tradisi Cool Ramadan tampil dengan seleksi minuman Cool Kathira dan Cool Bandung.

Artikel Lain