suria

Terpaksa tagih wang sendiri, Nadya Syahera buat laporan polis selepas 6 bulan bersabar - “Sampai kena marah tuntut bayaran”

Nadya berani bersuara menuntut hak sendiri.

PELAKON Nadya Syahera membuat laporan polis terhadap penganjur sebuah acara selepas enam bulan menanti bayaran tertunggak sebanyak RM6,000 yang masih belum dilunaskan.

Nadya atau Nadya Syahera Rosli, 30, berkata, dia mengambil tindakan itu selepas pihak penganjur tidak memberi sebarang maklum balas apabila dia bertanya mengenai bayaran berkenaan.

"Acara itu sudah lama selesai dan mereka masih belum menyelesaikan baki bayaran untuk penglibatan saya sebagai pengacara di salah sebuah lokasi.

nadya syahera 2

Nadya buat laporan polis menuntut bayaran.

"Sebelum ini saya tak buat laporan polis agar mereka dapat beri penjelasan dan menjelaskan baki bayaran namun semuanya sia-sia dan rasanya tindakan perlu diambil," katanya kepada mStar.

Nadya atau lebih mesra dengan sapaan Kak Bed sebelum itu berkongsi foto dia hadir di Balai Polis Sri Muda, Alam bagi membuat laporan.

Dalam pada itu, Nadya berkata, pihak penganjur turut mendakwa ditipu oleh pihak lain sehingga menyebabkan mereka tidak mempunyai dana mencukupi bagi menjelaskan bayaran tersebut.

ARTIKEL BERKAITAN: Nadya Syahera stres suami terlalu sibuk, rasa diri tidak dipedulikan... Sudahnya anak-anak jadi mangsa lepas geram

ARTIKEL BERKAITAN: Bimbang ada pihak kurang senang, Nadya Syahera umum hamil anak ketiga selepas masuk trimester kedua

"Mereka kata kena scam dan tak boleh nak bayar saya. Tapi bagaimana pula dengan saya? Kerja sudah selesai dan mereka sepatutnya membuat bayaran penuh.

"Apabila saya cuba berkeras mereka kata terlalu mendesak. Mereka juga seolah-olah marah disebabkan saya mahu menuntut bayaran.

Perkara begini dah banyak kali berlaku. Bukanlah sebab nilai duit itu saya buat laporan, tetapi lebih kepada berani untuk bersuara

NADYA SYAHERA

PELAKON

"Saya geram sebab sepanjang lebih enam bulan ini pelbagai alasan yang diberikan," ujarnya.

Sementara itu, Nadya juga tidak keberatan untuk mengambil tindakan saman di mahkamah sekiranya pihak terbabit masih lagi berdiam diri.

nadya syahera 3

Nadya mahu pihak terbabit segera jelasnya bayaran.

Baginya, dia berani bersuara kerana perkara ini sering berlaku dalam kalangan artis sehingga ada pihak yang mengambil mudah tentang isu pembayaran.

"Perkara begini dah banyak kali berlaku. Bukanlah sebab nilai duit itu saya buat laporan, tetapi lebih kepada berani untuk bersuara.

"Jika mereka masih berdiam saya akan bawa laporan yang telah dibuat untuk tindakan sivil," jelasnya.

Jadilah sebahagian daripada geng mStar! Follow kami di Telegram, Twitter, TikTok, Facebook, Instagram dan YouTube

TONTON VIDEO PILIHAN!

Artikel Berkaitan

Artikel Lain