suria

Tiga tahun menyepi, Tasha Manshahar kembali aktif tapi bukan sebagai penyanyi - “Dah tiba masanya ke fasa yang lebih sesuai”

Tasha mahu menceburi bidang lain yang bersesuai dengan imejnya.

BIARPUN sudah mengambil keputusan untuk kembali aktif dalam industri seni selepas hampir tiga tahun menyepi, penyanyi Tasha Manshahar memberitahu dia enggan meneruskan kariernya dalam bidang nyanyian.

Menurut Tasha atau nama sebenarnya Nur Nadia Natasha Mohd Manshahar, 28, dia mahu menceburi bidang yang bersesuaian dengan personaliti dan imejnya sebagai seorang guru, ibu dan isteri.

ARTIKEL BERKAITAN: “Boleh tahan sedap walaupun rupanya mengerikan!” - Netizen minta Tasha Manshahar kongsi resipi kek ‘mesra baby’

"Lebih kurang tiga tahun juga saya tidak aktif dan Alhamdulillah... kehidupan kini semakin stabil. Emosi, fizikal dan mental saya pun dah okey. Sebab itu saya ambil keputusan untuk kembali bergiat aktif.Tasha kini menjadi duta produk kecantikan.

"Mungkin sebelum ini, usia saya masih muda dan macam-macam yang berlaku ketika itu sebab itu saya ambil masa untuk berehat dan belajar menjadi orang yang lebih baik.

"Cuma, saya tidak akan menyanyi semula tapi mungkin saya akan lebih aktif dalam bidang yang bersesuaian dengan personaliti dan imej saya sekarang. Saya pun memang tiada perancangan untuk kembali menyanyi.

"Mungkin kalau menjadi pengacara, saya akan buat. Saya rasa dah tiba masa untuk saya pergi ke fasa yang lebih sesuai dengan karekter saya sebagai seorang guru, ibu dan isteri," kata Tasha kepada mStar.

Tasha ditemui ketika majlis memperkenalkan dia dan penyanyi Wany Hasrita serta Amira Othman sebagai duta produk kecantikan Bougas Beauty di Glam Hall, Mercu Mustapha Kamal, Petaling Jaya pada Rabu.

Saya rasa itu salah satu cara untuk saya dapatkan privasi bila nak ke mana-mana.

TASHA MANSHAHAR

PENYANYI

Tasha sah bergelar isteri kepada penyanyi Raqib Majid dengan sekali lafaz di Masjid Jamek Kajang pada 8 September 2018 dan mereka dikurniakan seorang cahaya mata iaitu Muammar Rafiqi yang kini berusia setahun.

Penyanyi yang terkenal menerusi lagu Terima Kasih Cinta itu memulakan tugasnya sebagai seorang guru di sebuah sekolah rendah di Melaka pada 2016.

Dalam pada itu, Tasha menegaskan dia mengambil keputusan untuk memakai niqab sebelum ini disebabkan mahu mendapatkan privasi ketika memulakan kerjayanya sebagai guru.Tasha bersama suami dan anak mereka.

"Saya tak pernah kata yang saya akan bawa imej wanita berpurdah sepenuhnya. Cuma sebelum ini saya pakai purdah sebab waktu itu saya baru bertugas menjadi guru di Melaka dan dalam pada masa yang sama, ramai yang mengenali saya.

"Jadi, saya rasa itu salah satu cara untuk saya dapatkan privasi bila nak ke mana-mana. Tapi untuk bawa imej berpurdah, saya belum lagi sampai ke tahap itu. Sekarang ini, saya dah yakin sebab dah biasa dengan orang sekeliling.

"Saya dah pilih circle mana yang saya nak duduk, jadi saya rasa selamat dan buat apa yang wajib dan perlu untuk sentiasa rasa selamat," ujarnya.

Nak macam-macam info? Join grup Telegram mStar!

Artikel Lain