suria

Ditegur kurus kerana ambil barang terlarang... Ayie (Floor88) mahu tambah berat badan - “Nak tutup mulut orang, saya makan banyak!”

Ayie berusaha untuk tambah berat badan setelah dituduh mengambil barang terlarang kerana kurus.

SELEPAS menerima pelbagai tuduhan negatif daripada netizen berikutan tubuh yang agak kurus, vokalis kumpulan Floor88 iaitu Ayie berkata dia kini sedang dalam proses menambah berat badan.

Menurut Ayie, 23, dia telah mencuba pelbagai teknik untuk menambah berat badan, namun sehingga kini usahanya itu masih belum berjaya.

"Sebenarnya saya dalam proses nak besarkan badan sebab bila kurus ini ramai orang tuduh saya ambil barang terlarang!

ARTIKEL BERKAITAN: Floor88 dah jumpa 'partner' Ayie - “Ramai salah faham, sampaikan penganjur risau ingat nak tukar vokalis”

"Sebab nak tutup mulut orang, saya makan banyak tapi sampai sekarang masih badan macam ini... mungkin faktor genetik sebab dari dulu memang kurus. Makanlah banyak mana pun, berat saya tetap dalam lingkungan 50 kilogram sahaja.

"Saya ada cuba ambil vitamin yang sesuai untuk naikkan berat badan. Malah, kami pun ada dapat tajaan latihan di gimnasium tapi malangnya saya bukan jenis yang rajin nak turun bersenam di gim... jadi banyak makan dan tidur sahaja," katanya kepada mStar.Ayie dah cuba pelbagai cara untuk tambah berat badan.

Penyanyi lagu Yang Benar ini ditemui semasa sesi pengenalan telefilem Rock Sampai Jannah terbitan Khalisya Consultant Sdn Bhd yang diadakan di Ampang pada Rabu.

Turut hadir dalam sesi tersebut ialah penerbit, Mohd Hafizudin dan pengarah Datuk Jurey Latiff Rosli.

Dalam pada itu, Ayie berkata dia tidak berkecil hati dengan tuduhan tidak berasas itu kerana dirinya lebih mengetahui situasi yang sedang dihadapi.

Malah, dia juga sudah membuktikan dirinya bebas dari sebarang bahan terlarang apabila menjalani ujian dan mengikuti kempen yang dianjurkan Agensi Antidadah Kebangsaan (AADK) tahun lalu.

"Saya tak kecil hati pun sebab saya tahu apa saya buat... memang dari dulu orang tegur fasal saiz badan saya yang kecil ini.Kumpulan Floor88 dipilih menjadi ikon Antidadah 2019/2020.

"Sebab itu tahun lepas, kami ahli kumpulan semua pergi berjumpa AADK dan minta buat ujian air kencing dan terbukti negatif. Malah, kumpulan Floor88 dipilih menjadi ikon Antidadah 2019/2020.

"Alhamdulillah, keluarga pun faham situasi saya hadapi ini dan dari dulu lagi mereka pernah minta saya naikkan berat badan sikit," ujarnya.

Dalam perkembangan lain, Ayie memberitahu dia kini dalam perancangan membuka sebuah kafe yang dijangka akan memulakan operasi, Julai depan.

"Sekarang ni kita tengah buat pengubahsuaian kafe di Setapak, Kuala Lumpur... memang impian saya nak ada kedai makan untuk cari duit tambahan.

"InsyaAllah kafe itu akan diberi nama Ayie Elham Cafe... awal-awal operasi ini saya minta tolong famili jagakan dulu sebab bajet pun tak banyak lagi nak upah pekerja.

"Selepas ini selain nyanyian, bidang perniagaan pun kena beri tumpuan lebih. Doakan semoga semuanya dipermudahkan dan berjalan lancar," katanya.

Ayie, Floor88

Artikel Lain